Sirje Rank • 12 jaanuar 2017

Soros kaotas Trumpi võidust

George Soros  Foto: Scanpix/Reuters

Miljardärist ja filantroobist riskifondi juht George Soros kaotas turgude käitumisest USA presidendivalimiste järel ligi miljard dollarit, kuna panustas ekslikult turu langusele.

Sorose endine asedirektor Stanley Druckenmiller, kes aitas Sorosel 1992. aastal Briti naela vastu panustades ligi miljard dollarit võita, prognoosis aga õigesti, et Trumpi võidu järel turud tõusevad, ning teenis kena kopika, kirjutab Wall Street Journal.

See tuletagu meelde, et ka tunnustatud börsihaidel oli raske presidendivalimiste mõju prognoosida, märkis leht. Paljud ennustasid Trumpi võidu järel langust, kuid Dow Jonesi tööstuskeskmine on kerkinud 9,3%.

Druckenmiller eeldas, et kui võidab Hillary Clinton, siis börs esialgu tõuseb ja läheb seejärel langusesse. Trumpi puhul oleks vastupidi. Ja nii ka läks. Druckenmiller on teleintervjuudes öelnud, et väljus pessimistlikest positsioonidest juba valimisööl – müüs kulda, panustas dollari tugevnemisele ja võlakirjade langusele, muutus aktsiaturul teatud sektorites optimistlikuks. 

Ka Warren Buffett võitis Trumpi valimisele järgnenud rallist

Hetkel kuum