Mait Kraun • 18 jaanuar 2017

Goldman Sachs ületas analüütikute ootusi

USA investeerimispank Goldman Sachs.  Foto: Reuters/Scanpix

Goldman Sachs teatas oma neljanda kvartali majandustulemused, mis ületasid tublisti analüütikute ootusi, vahendab CNBC.

Wall Streeti gigant teatas, et neljanda kvartali käive ulatus 8,17 miljardi ning puhaskasum kasvas neli korda 2,15 miljardi dollarini (5,08 dollarit aktsia kohta). Reutersi küsitletud analüütikud ootasid 7,74 miljardi suurust käivet ning 4,82 dollarist kasumit aktsia kohta. Investeerimispanga omakapitali tootlus oli 11,4 protsenti.

Kasvu aitas vedada kauplemistegevusega seotud käibe kasv. Näiteks võlakirjade kauplemisega seotud käive tõusis eelmise aasta sama ajaga võrreldes 78,3 protsenti 2 miljardi dollarini. Goldmani teatel tagas head tulemused neljanda kvartali soodne keskkond. „Neljandat kvartalit iseloomustas turukeskkonna paranemine, seal hulgas intressimäärade tõus,“ avaldas investeerimispank.

Goldmani teatel olid nende tegevuskulud viimase 8 aasta madalaimad. Kokku töötab ettevõttes 34 400 inimest, mis on eelmise aasta sama ajaga võrreldes 6,5 protsendi võrra vähem.

Viimase kahe nädala jooksul on USA finantssektori ettevõtted aktiivselt oma tulemusi avalikustanud. Suurem osa neist on ületanud analüütikute ootusi.

Hetkel kuum