Indrek Mäe • 26. jaanuar 2017 kell 12:18

iPhone’i uus mudel jätab tarbijad külmaks?

Tarbija võib tagasi pöörduda vanemate iPhone'ide juurde.  Foto: EPA

Analüütikute hinnangul näeb Apple’i järgmisel nädalal avaldatavatest eelmise aasta tulemustusest iPhone’ide müügi kasvu, kuid ohuks peetakse tarbijate tagasipöördumist vanemate mudelite juurde.

„Väga paljud kliendid vaatavad iPhone 7 asemel iPhone 6Si poole,“ arvas Barclaysi analüütik Mark Moskowitz, kes muutis samal põhjusel oma Apple’ile antud ostusoovituse „hoia“ vastu. „Tundub, et turul on mitu varianti, mis suudavad tarbijaid tehnoloogilises mõttes rahuldada, ning uus mudel ei anna palju juurde,“ lisas ekspert Bloombergis.

Ekspertide arvates ei ole uue iPhone 7 parem kaamera, kiirem protsessor, veekindlus ja aku pikem eluiga tarbija jaoks piisavad argumendid, et eelistada uut mudelit näiteks iPhone 6Sile. „Nutitelefonid on valdkond, kus innovaatilisusele on vähe ruumi, järjest raskem on tarbijat üllatada,“ tõdes Moskowitz.

Õunafirmalt oodatakse viimases kvartalis 76 miljoni nutitelefoni müüki. Aasta varem sai Apple samal perioodil hakkama 75 miljoni nutitelefoni müügiga. Seejuures prognoositakse 2protsendilist käibe kasvu, 77 miljardile dollarile.

IPhone’ide müük moodustab Apple’i aastasest käibest umbes kaks kolmandikku.

Hetkel kuum