Pille Ivask • 1. veebruar 2017 kell 9:14

Siemens teatas kasumirallist

Joe Kaeser  Foto: epa

Siemensi esimese kvartali tulemused annavad põhjust optimismiks ka tuleviku pärast, vahendab CNBC.

Ettevõtte fiskaalaasta esimese kvartali kasum tõusis 26% võrra 1,93 miljardi euroni. Head tulemused annavad Siemensi juhtkonnale põhjust tõsta kasumiprognoose ka järgnevateks perioodideks: kui varem ennustas ettevõte selleks aastaks kasumit 6,80-7,20 eurot aktsia kohta, siis nüüd tõusis prognoos 7,20-7,70 euroni aktsia kohta.

Siemensi tulemuste kasvule aitas kaasa nii kolme elektrijaama ehituse lõpetamine Egiptuses kui ka kasvanud tellimuste arv.

Siemensi käive esimeses kvartalis tõusis 1% võrra, 19,11 miljardi euroni.

Mures Trumpi pärast

Siemensi juht Joe Kaeser ütles täna antud pressikonverentsil, et USA presidendi Donald Trumpi majanduspoliitika valmistab talle muret. “Uuel USA presidendil on stiil, millega me harjunud pole. See valmistab meile muret, kuid eks me näe.”

Siemensi heaks töötab USAs rohkem kui 50 00 inimest ning Ameerika Ühendriikide müük moodustab Siemensi kogukäibest viiendiku. Kaeser märkis, et ta on mõelnud, kuidas võiks uue administratsiooniga läbi saada ning on selle tarbeks paika pannud ka vastava plaani. Küll aga keeldus ta täpsustamast, missuguseid samme Siemens kavatseb. Kaeser märkis üksnes, et ettevõte räägib läbi kuberneridega.

Hetkel kuum