Pille Ivask • 19. aprill 2017 kell 15:39

Buffett jätkab kaotamist

Berkshire Hatahway juht Warren Buffett, kellele kuulub ligi 29 miljonit United Airlinesi aktsiat.  Foto: Bloomberg

IBMi oodatust kehvemad tulemused kergendasid Warren Buffetti rahakotti umbes 650 miljoni dollari võrra.

Buffett on oma ettevõtte Berkshire Hathaway kaudu IBMi suurim aktsionär ning teade, et arvutigigandi käive vähenes juba 20. kvartalit järjest ei teinud investeerimisguru ilmselt sugugi rõõmsaks.

IBMi aktsia on praegu üle 8 dollari jagu miinuses ning kui arvestada Berkshire’ile kuuluvate IBMi aktsiate hulka, on nende väärtus pärast tulemuste väljakuulutamist umbes 650 miljoni dollari võrra kukkunud.

Tõsi, tegu on siiski hinnangulise kaotusega ning arvesse on võetud üksnes seda, kui palju kuulub Berkshire’ile IBMi aktsiaid viimase ametliku teadaande kohaselt. Pole välistatud, et Buffetti kaotus on palju väiksem, kui ta on otsustanud vahepeal aktsiaid müüa.

Siiski ei tähenda eelnev, et Buffettil oleks põhjust palju muretseda. IBMi finantsjuht Martin Schroeter lubas, et ettevõte jätkab oma tegevusvaldkondade mitmekesistamist ning moderniseerumist. See peaks andma hea pinnase paremateks tulemusteks.

Möödunud nädalal sai Buffett löögi aga United Airlinesi aktsia tõttu, mis hakkas kukkuma pärast seda, kui lennufirma töötajad jõuga ühe reisija ülebroneeritud lennu tõttu pardalt maha lohistasid. See tekitas sotsiaalmeedias palju vastukaja ning paljud olid lennufirmas väga pettunud. Buffetti kaotust on mõningail andmeil hinnatud 52 miljoni dollari juurde.

Hetkel kuum