• Jaga lugu:

  Investor: Merko läheb veel vanu tippe vallutama

  Tõnu ToomparkFoto: Raul Mee

  Merko Ehituse ja Nordeconi investorid usuvad, et tegu on tugevate ettevõtetega, kellest võib veel palju oodata.

  Vaata ka Infopangast:

  Merko Ehitus AS

  Oliver Peek

  Oliver Peek, kes omab ettevõtte Siseinfo OÜ kaudu 0,57 protsenti Merko aktsiatest, jäi kontserni tulemustega rahule. "Merko tulemused tunduvad esmapilgul head, millegagi väga norida ei ole. Tegemist on ühe parima ehitus- ja arendusettevõttega Eestis, mis on väga hästi kapitaliseeritud ja saab seetõttu ette võtta projekte, mis teistel üle jõu käivad," ütles Peek, kes on optimistlik ka ettevõtte tuleviku osas. "Ehitusbuum on ilmselt alles tuure üles võtmas, mis tähendab et Merko jaoks võivad parimad ajad alles ees olla. Erasektor juba ehitab, varsti aga hakkab riik ka suuri projekte ehitama eurorahade eest. Ehituslepingute portfell jõudis juba teises kvartalis rekordkõrgele, kui Merko teatas oma ajaloo suurimast 100 miljoni eurosest ehituslepingust Lätis," ütles Peek.
  Positiivsed arengud on kajastanud ka aktsia hinnas: viimase 12 kuuga on kontserni aktsia kallinenud enam kui 15 protsenti. Täna ennelõunal tegi Merko aktsia tulemuste peale ligi 2,7protsendise hüppe ning kaupleb 9,58 eurol. Oliver Peek näeb aktsia osas veel korralikku tõusupotentsiaali. "Ei saa välistada, et Merko aktsia läheb mingite aastate perspektiivis vanu tippe püüdma 20 eurost kõrgemal," arvas Peek.
  Tõnu Toompark, Adaur Grupi juhatuse liige ning Merko ja Nordeconi pikaajaline aktsionär, tunnistas, et ettevõtte igapäevastesse tulemustesse ta väga ei süvene. "Olen nii Merko kui Nordeconi väikeaktsionär olnud pikalt. Usun ja loodan, et mõlemad on olnud ja on tulevikuski tugevalt juhitud ettevõtted, mis mulle kui väikeaktsionärile tulu toodab. Aktsiahinna igapäevasel liikumisel ma samuti silma peal ei hoia. Siiski teeb tänase info baasil muidugi rõõmu Merko kasuminumber ja aktsiahinna tõus ning meelehärmi valmistab Nordeconi teises suunas liikumine. Värske börsiinfo baasilt ei plaani ma endiselt aktsiatega ei ühe ega teisesuunalisi samme astuda," ütles Toompark.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Äripäeva TOPi võitja käibest kadus pea pool: kriisiaasta oli nagu äratuskell! Valmistuvad buumiks, palkavad 100 töötajat
Laevaehitusfirma LTH-Baasi käive vajus läinud aastal pea poole võrra, ka kasum vähenes võimsa tempoga. "
Laevaehitusfirma LTH-Baasi käive vajus läinud aastal pea poole võrra, ka kasum vähenes võimsa tempoga. "