Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Talpsepp jätab Marc Faberi siiski kõrvale

  Marc FaberFoto: epa

  Singapuris suurt investeerimiskonverentsi korraldav Mikk Talpsepp otsustas rassistlike sõnavõttudega esinenud ühe plaanitud peaesineja Marc Faberi siiski konverentsilt kõrvale jätta.

  „Et meie seisukoht selgeks teha: oleme otsustanud Marc Faberist esinejana loobuda,“ ütles Talpsepp Bloombergile. Ta lisas, et konverentsikorraldajad lisavad enda lepingusse punkti, mis teeb lihtsamaks sobimatutu või rassistliku jutuga esinejatest loobumise.
  Rassismiskandaal algas Faberi tuntud uudiskirjast Gloom, Boom & Doom. USAs käib parajasti arutelu selle üle, kas lõunariikides levinud ausambad kodusõjas lüüa saanud orjanduse eest võidelnud konföderatsiooni sõduritele tuleks maha võtta või mitte. Tuntud investor leidis, et need peaksid alles jääma.
  „Tänu jumalale, et valged inimesed Ameerika asustasid, mitte mustad. Muidu näeks USA välja nagu Zimbabwe, mille moodi ta niikuinii üks päev välja nägema võib hakata, aga vähemalt sai Ameerika valge enamuse all nautida 200 aastat majanduslikus ja poliitilises päikeses,“  kirjutas Faber uudiskirjas.
  Sõnavõtu tõttu löödi ta minema kolme firma juurest – tal tuli jätta varahaldusfirma Sprott ning kaevandusfirmade Novagold Resources ja Ivanhoe Mines nõukogud. Tuntud investor on varem tihti esinenud ka televisioonis, ent telekanali CNBC esindaja kinnitas Bloombergile, et Faberit enam külla ei kutsuta.
  Faber ise ütles Bloombergile läkitatud kirjas, et kui ajalooliste faktide esitamine teeb temast rassisti, siis ju on ta tõesti rassist. „Jaapanlasi mõisteti aastaid hukka, kuna nad eitasid Nankingi veresauna,“ lisas ta. Jääb arusaamatuks, mida investor sellega silmas pidas – Encyclopedia Britannica andmetel tappis Jaapani keisririigi sõjavägi Nankingis 1930ndate aastate lõpus sadu tuhandeid inimesi.
  Veel eelmise nädala keskel ütles Talpsepp Bloombergile saadetud kirjalikus kommentaaris, et Faberi öeldut võib küll rassistlikuks pidada, ent kõrvale ei saa jätta tuntud investori elutööd, kogemust ja teadmisi.
  „Aktsiaturgudel pole üldse rassismi, kuna kõik tehingud on anonüümsed. Sa ei tea kunagi, kellega tehinguid teed. Mõnikord kaupled sa arvuti vastu, mõnikord valgete, mustanahaliste või Aasia päritolu inimeste vastu. See ei loe. Olulised on teadmised,“ lisas Talpsepp. 
 • Hetkel kuum
Argo Alaniit: saagu „Welcome to Estoniast“ riiki tutvustav hotell
Käin välja idee ehitada kahe-kolme maailma suurima lennujaama lähedusse Eestit iseloomustav ja tutvustav butiikhotell kuni 200 numbritoaga, kirjutab Argo Alaniit arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Käin välja idee ehitada kahe-kolme maailma suurima lennujaama lähedusse Eestit iseloomustav ja tutvustav butiikhotell kuni 200 numbritoaga, kirjutab Argo Alaniit arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
AS Pro Kapital Grupi brutokasum vähenes 10 miljoni euro võrra
AS Pro Kapital Grupp avaldas oma nõukogu poolt kinnitatud 2023. aasta auditeeritud majandusaasta aruande.
AS Pro Kapital Grupp avaldas oma nõukogu poolt kinnitatud 2023. aasta auditeeritud majandusaasta aruande.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikelinna vinoteek ootab konkurente
Rakvere vinoteek Mullistuudio tegutseb Lääne-Virumaal ainsa omanäolisena. Vinoteegi omanik Maie Urbas tervitaks tihedamat konkurentsi.
Rakvere vinoteek Mullistuudio tegutseb Lääne-Virumaal ainsa omanäolisena. Vinoteegi omanik Maie Urbas tervitaks tihedamat konkurentsi.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Üks Eesti parimaid juhte otsib töötajate palkamisel vau-tunnet
Inimeste palkamisel organisatsiooni mängib rolli tunne, kui pärast vestlust on vau-tunne, siis on hästi, ütles OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Inimeste palkamisel organisatsiooni mängib rolli tunne, kui pärast vestlust on vau-tunne, siis on hästi, ütles OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Parvel Pruunsild annetas Isamaale 100 000 eurot
Suurima annetuse sai esimeses kvartalis Isamaa: ärimees Parvel Pruunsild annetas erakonnale 100 000 eurot, teist sama palju sai erakond Margus ja Aivar Linnamäelt – kumbki annetas 50 000 eurot.
Suurima annetuse sai esimeses kvartalis Isamaa: ärimees Parvel Pruunsild annetas erakonnale 100 000 eurot, teist sama palju sai erakond Margus ja Aivar Linnamäelt – kumbki annetas 50 000 eurot.
Tarbimise jalajälge vähendavad ettevõtted, tarbijad ise aga suurendavad
Soomlaste tarbimise süsinikujalajälg on sellel sajandil peaaegu poolitunud, aga see on puhtalt ettevõtete teene, kodumajapidamiste kasvav tarbimine ja üleminek heitmemahukamatele toodetele on osa edust ära söönud.
Soomlaste tarbimise süsinikujalajälg on sellel sajandil peaaegu poolitunud, aga see on puhtalt ettevõtete teene, kodumajapidamiste kasvav tarbimine ja üleminek heitmemahukamatele toodetele on osa edust ära söönud.