Marge Väikenurm • 24. oktoober 2017 kell 12:30

Rasmann kaotas valvurikoha

Riho Rasmann  Foto: Kristjan Lepp, Kroonika/Scanpix

Tallinna börsi nõukogu teatas täna, et kutsus tagasi noteerimis- ja järelevalvekomisjoni liikme Riho Rasmanni, kellest Äripäev hiljuti kirjutas seoses Versobanki rahapesulooga.

Rasmann juhtis Versobanki 12 aastat. Rasmann on öelnud, et lahkus omal soovil, kuid Postimehe andmetel pidi   ta juhikohast loobuma tõenäoliselt seetõttu, et kolm korda Versobanki kontrollinud finantsinspektsioon avastas seal puudusi ja tegi ettekirjutused. Viimane kontrollidest oli läinud aasta novembris, ametist lahkus Rasmann tänavu jaanuaris. Postimees kirjutas ka, et Versobanki kontodelt Eestis liikus aastatel 2013–2014 rahapesuga läbi üle 205 miljoni euro.

Rasmann on kuulunud börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjoni 1990ndate aastate keskpaigast. Äripäeva järelepärimise peale vastas börsijuht Kaarel Ots oktoobri algul, et tema teada lahkus Rasmann Versobankist omal soovil ning seda, kas Rasmann sobib selle komisjoni esimeheks, otsustab Nasdaq Tallinna nõukogu.

Noteerimis- ja järelevalvekomisjon noteerib börsiettevõtteid, võtab neid kauplemisele ja lõpetab selle, samuti teeb järelevalvet börsiettevõtete ja börsi liikmete üle ning määrab sanktsioone. Pärast Rasmanni tagasikutsumist jääb komisjon seitsmeliikmeliseks: Andrus Alber, Kristjan Hänni, Erki Kert, Janno Luurmees, Sven Papp, Hannes Vallikivi ja Tõnu Vanajuur.

Hetkel kuum