• Jaga lugu:

  Rasmann kaotas valvurikoha

  Riho RasmannFoto: Kristjan Lepp, Kroonika/Scanpix

  Tallinna börsi nõukogu teatas täna, et kutsus tagasi noteerimis- ja järelevalvekomisjoni liikme Riho Rasmanni, kellest Äripäev hiljuti kirjutas seoses Versobanki rahapesulooga.

  Rasmann juhtis Versobanki 12 aastat. Rasmann on öelnud, et lahkus omal soovil, kuid Postimehe andmetel pidi   ta juhikohast loobuma tõenäoliselt seetõttu, et kolm korda Versobanki kontrollinud finantsinspektsioon avastas seal puudusi ja tegi ettekirjutused. Viimane kontrollidest oli läinud aasta novembris, ametist lahkus Rasmann tänavu jaanuaris. Postimees kirjutas ka, et Versobanki kontodelt Eestis liikus aastatel 2013–2014 rahapesuga läbi üle 205 miljoni euro.
  Rasmann on kuulunud börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjoni 1990ndate aastate keskpaigast. Äripäeva järelepärimise peale vastas börsijuht Kaarel Ots oktoobri algul, et tema teada lahkus Rasmann Versobankist omal soovil ning seda, kas Rasmann sobib selle komisjoni esimeheks, otsustab Nasdaq Tallinna nõukogu.
  Noteerimis- ja järelevalvekomisjon noteerib börsiettevõtteid, võtab neid kauplemisele ja lõpetab selle, samuti teeb järelevalvet börsiettevõtete ja börsi liikmete üle ning määrab sanktsioone. Pärast Rasmanni tagasikutsumist jääb komisjon seitsmeliikmeliseks: Andrus Alber, Kristjan Hänni, Erki Kert, Janno Luurmees, Sven Papp, Hannes Vallikivi ja Tõnu Vanajuur.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Change'i tulemused viisid osaku langusesse
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.