Berkshire Hathaway kahjumis

05. mai 2018, 16:23
Berkshire Hathaway tegevjuht Warren Buffett.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180505/BORS/180509811/AR/0/AR-180509811.jpg

Nii nagu Berkshire Hathaway juht Warren Buffett veebruaris hoiatas, on aasta ettevõttele alanud volatiilsete tulemustega.

Berkshire teatas, et aasta esimeses kvartalis teenis ettevõte 1,14 miljardit dollarit ehk 692 dollarit puhaskahjumit A-klassi aktsia kohta. Eelmisel aastal samal perioodil teenis Berkshire puhaskasumit 4,06 miljardit dollarit ehk 2469 dollarit A-klassi aktsia kohta.

Tegevuskasum tõusis 5,29 miljardi dollarini. Eelmisel aastal samal ajal oli see 3,56 miljardit.

Täna toimub ka Berkshire Hathaway aktsionäride üldkoosolek, kuhu on kohale sõitnud ka Äripäeva investor Toomas.

MarketWatch kirjutab, et investorite üldkoosolekul on oodata kindlasti järgneva kuue teema arutelu.

Esiteks mõistagi investeerimisstrateegia ning seda eriti viimaste uudiste valguses, kust selgus, et Buffett on ostnud veel 75 miljonit Apple’i aktsiat. Möödunud aasta lõpu seisuga omas Berkshire 165 miljonit Apple’i aktsiat.

Teise teemana ennustab MarketWatch traditsiooniliselt seda, kellest saab Buffetti mantlipärija, kolmanda teemana prognoositakse vaba raha küsimust, neljandaks Wells Fargo saaga jätku ja viiendaks plokiahelatehnoloogia kasutuselevõttu. Kuuendaks teemaks tuleb arutlusele ilmselt ka tervishoiuteema, nimelt teatasid Berkshire, Amazon ning JPMorgan tänavu jaanuaris, et loovad uue ettevõtte, mille eesmärk saab olema tervishoiukulutuste vähenemine USA töötajate jaoks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. May 2018, 16:23

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing