Mait Kraun • 22. juuni 2018 kell 20:54

Börs: USA aktsiaturud kallinesid koos Euroopaga

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiaturud kallinesid täna koos Euroopa turgudega, OPEC otsustas aga naftatootmist suurendada. Energiasektoril läks väga hästi, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis viimase nädala kiiremas tempos, vaatamata sellele, et Donald Trump ähvardas täna Euroopa Liidu autotootjaid 20protsendilise imporditariifiga. Dollar kukkus ning arenevate turgude valuutad kallinesid.

Nädala lõikes S&P 500 indeks siiski langes – viimati juhtus see kuu aega tagasi. Investorid püüavad aru saada, kuidas kaubandussõja eskaleerumine võiks globaalset majandust mõjutama hakata. Föderaalreserv on samal ajal aga intressimäärade tõusutempot kiirendamas.

WTI toornafta tõusis kõrgeima tasemeni alates 2016. aasta novembrist ning barrel maksab 69 dollarit. Nimelt leppisid OPEC ja teised naftatootjad kokku, et tootmist suurendatakse alates järgmisest kuust. Tõenäoliselt tõstetakse tootmist oodatust vähem, mille tõttu hakkas ka nafta hind tõusma.

S&P 500 kallines 0,2 protsenti, nädalaga kukkus indeks 0,9 protsenti. Bloombergi dollariindeks taandus 0,3 protsenti. Kuld kallines 0,2 protsenti ja unts maksab 1270,3 dollarit.

Hetkel kuum