Artikkel
 • New ShepardFoto: AFP/Scanpix
  Jaga lugu:

  Kui palju kasseerib Jeff Bezos kosmosereisi eest?

  Analüütikud nuputavad, kas 200 000 dollarit kosmosereisi eest on mõistlik summa või tuleb reisisellidel siiski liiga palju kukrut kergitada.

  Bezosele kuuluva kosmoseettevõtte Blue Origin tegemistega kursis olevad inimesed poetasid Reutersile, et ettevõte hakkab küsima esimeste kosmosereiside eest 200 000–300 000 dollarit. Pileteid kosmosesse saab soetada juba järgmisel aastal.
  Blue Origin pole saladuses hoidnud, missugune saab olema kosmosesõiduki välimus, ent samas pole ettevõte siiani avalikustanud, kui kaugel ollakse tootmisega ning kui palju reis üldse maksma läheb. Kaks kuud tagasi ütles Bezos, et Blue Origin pole veel otsustanud, kui palju kosmosereisi eest raha küsida.
  Kui reisid kosmosesse hakkavad tõesti toimuma, on reisijatel võimalus lennata New Shepardi nimelise sõidukiga enam kui 100 kilomeetri kõrgusele. Sõiduk mahutab kuus inimest, kes saavad reisil mõne minuti vältel kogeda kaaluta olekut ning mis veel huvitavam, näha planeeti Maa hoopis teistmoodi kui iial varem, eemalt.
  Kosmoseentusiastid ning analüütikud püüavad mõista, kas 200 000 dollarit reisi eest on summa, mida inimesed oleksid nõus välja käima. Samuti tehetakse aru saada, kui suur võiks olla inimeste huvi kosmoseturismi vastu ning kas ja millal saaks kosmoseäriga kasumit teenida.
  Teine kosmoseturismiga tegelev ettevõte, Richard Bransonile kuuluv Virgin Galactic on enda sõnul müünud kosmosesse juba 650 piletit. Ühe teisi eest tuleb tasuda 250 000 dollarit ehk potentsiaalne piletihind on samas suurusjärgus Blue Origini omaga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Infoturbe ekspert: identiteedivargusi on rohkem kui maailmas inimesi, teadlikkus peab tõusma
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Liina Kersna jääb ametisse Valitsuses ei tohi alla 7 liikme
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Haapsalu raudtee pikendamine liigub teadmata tulevikku
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.