Indrek Mäe • 26. september 2018 kell 3:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

Kohvi ei tasu varsti puu otsast ära korjatagi

Colombia ja Guatemala kohvitootjatega hinnangul on lihtsam kohv puu otsa jätta, kirjeldas Pauligi kohvidivisjoni ostuosakonna juht Andras Koroknay-Pal madala kohvi hinna mõju. Kes tahab kohvi börsihinnaga aga raha teenida, peab ennast rahututeks liikumisteks valmis panema.

Peruu kohvitootjad võistlevad juba Colombia ja Brasiiliaga.   Foto: Scanpix

„Madal kohvi hind mõjutab väikeseid Kesk-Ameerika ja Aafrika farmereid, kel pole praeguse hinna juures kohvi korjamine enam kasumlik, sest tootmiskulud hakkavad ületama müügihinnast saadud tulu,“ ütles Pauligi kohvidivisjoni ostuosakonna juht Andras Koroknay-Pal Äripäevale. „Rääkisin Colombia ja Guatemala kohvitootjatega ja nende hinnangul on lihtsam kohv puu otsa jätta,“ nentis ta.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum