• Jeffrey Gundlach arvab, et aktsiaturgude langus pole veel läbi, ning investorid peaksid eemale hoidma ka võlakirjadest.Foto: Bloomberg
  Jaga lugu:

  Gundlach: müügilaine pole veel läbi

  USA aktsiaturud on kahe päevaga langenud üle 3 protsendi ning tuntud investori ja finantsettevõtte DoubleLine juhi Jeffrey Gundlachi hinnangul pole kukkumine veel läbi, kirjutas Reuters.

  „Me ei näe praegu midagi, mis sarnaneks paanika kõrgpunkti iseloomustava aktsiaturgude madalpunktiga. Nüüd on aeg kapitali säilitada,“ ütles Gundlach, kes lisas, et investorid peaksid eemale hoidma ka madalama kuni keskmise riskiga võlakirjadest (investment grade bonds).
  Mõned analüütikud ütlesid, et Gundlachi kommentaarid on üks põhjus, miks Dow Jonesi indeks eile ligi 650 punkti langes.
  Morgan Stanley investeeringute juht Mike Wilson ütles CNBC-le, et ka tema arvates on liiga vara aktsiate taastumisele panustada.
  „Kõik oleneb likviidsusest, Föderaalreservist ning finantsolukorra kitsenemisest – see on meie tees olnud terve aasta vältel. Lõpuks on hakanud odavnema ka suured tehnoloogiaaktsiad. Hinnatasemete langusest on meie hinnangul umbes 90 protsenti toimunud,“ lisas Wilson.
  Eksperdi sõnul saavad investorid praegu aru, et ettevõtete kasumid tulevad järgmisel aastal kehvemad.
  Samas nentis ta, et paanikaks pole põhjust ning tegemist on „normaalse pullituru lõpu suunaga ning turgudel on vaja konsolideeruda.“
  Talle pakuvad huvi praegu kommunaal-, tervishoiu-, energia- ja pangandussektori aktsiad, sest nende hindadesse on palju halbu uudiseid juba sisse arvestatud. „Need hakkavad esimesena taastuma,“ ütles ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.