• Jaga lugu:

  airBaltic teel börsile?

  Air Baltic Corporation kavatseb luua uue lennufirma Euroopas ja võib projekti kaasata erakapitali.

  Airbalticu lennukFoto: Shutterstock
  Läti firma eesmärk on tuua uude lennuettevõttesse 30 lennukit Airbus 220 ja korrata ärimudelit, mis tõi kaasa edu koduturul, kus Riia on kujunenud Euroopa ja Kesk-Aasia vaheliste lendude sõlmpunktiks, ütles tegevjuht Martin Gauss.
  Rahastuse poolest on laual mitu varianti, näiteks Läti riigi ehk airBalticu suurima aktsionäri ja taanlasest investori Lars Thueseni osaluse suurendamine või osaluse müümine eraettevõtetele investeerimisfondi kaudu. Samuti on võimalik, et airBaltic müüb aktsiaid teisele lennuettevõtjale, ütles Gauss.
  Igal juhul võib osaluse võõrandamine sillutada teed Läti lennuettevõtja börsile minekule IPO korraldamise kaudu. Strateegia üksikasjad ilmnevad siis, kui Lätis on vahetunud valitsus ja määratakse lennukite ostu rahastamise nõustaja.
  Praegu on airBalticul oma lennukipargis või tellimisel 50 Airbus 220 ning need on piisavad olemasolevate liinide teenindamiseks, sh ka Leedus ja Eestis. Tarned jätkuvad tempos ca 12 lennukit aastas kuni 2022. aastani.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Balti aktsiaturg tegi Enefit Greeni abiga rekordilise käibe
Balti põhinimekirja aktsiate käive küündis täna 15,4 miljoni euroni, mis ületab tänavust keskmist käivet rohkem kui neli korda. Kauplemisrekordit aitas püstitada täna turule tulnud Enefit Greeni aktsia.
Balti põhinimekirja aktsiate käive küündis täna 15,4 miljoni euroni, mis ületab tänavust keskmist käivet rohkem kui neli korda. Kauplemisrekordit aitas püstitada täna turule tulnud Enefit Greeni aktsia.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Poplauljast suurärimeheni: Enefiti krabanud investorid kavatsevad aktsiaid kõvasti hoida TOP: 1333 suuremat investorit
Neljapäeval kauplemist alustava Enefit Greeni aktsionäride nimekirjast leiab tuntud ärimehi ja poliitikuid, aga ka meelelahutusest tuntud nimesid.
Neljapäeval kauplemist alustava Enefit Greeni aktsionäride nimekirjast leiab tuntud ärimehi ja poliitikuid, aga ka meelelahutusest tuntud nimesid.