Mait Kraun • 3. märts 2019 kell 13:54
Börsiuudised
Ainult tellijale

Kas volatiilsus on langenud liiga madalale?

Volatiilsus on tänavu langenud küllaltki madalale tasemele.  Foto: EPA

Aktsiaturgude meeletu ralli pole ainult hindu üles viinud – see on ka volatiilsuse alla surunud, kirjutab Bloomberg.

Kogu maailma aktsiaturud alustasid uut aastat tugeva tõusuga, sellele on kaasa aidanud kaubanduspingete leevenemine, Föderaalreservi rahapoliitika muutmine ning Hiina valitsuse tehtud sammud majanduse stimuleerimiseks. Volatiilsuse mõõdikud on samuti agressiivselt reageerinud. Chicago börsi volatiilsusindeks jõudis eelmisel nädalal viimase nelja nädala põhja ning Merrill Option Volatility indeks, mis kajastab riigivõlakirjade optsioonide volatiilsust, jõudis madalaima tasemeni alates novembrist. JPMorgani Global FX volatiilsusindeks kauples viimati nii madalal eelmise aasta aprillis.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum