Kaspar Allik • 17. oktoober 2019 kell 7:53
Börsiuudised
Ainult tellijale

Rootsi telekomide käive tammub paigal

Turuliidri Telia käive kerkis 2%, kui puhaskasum langes 20%.   Foto: Reuters/Scanpix

Vaatamata kasvule Eesti turul jäi telekomide Rootsi emafirmade käive mullusega samale tasemele, kasumlikkuses olid aga suuremad käärid.

Telia grupi käive kerkis aasta võrdluses üle 2%, 1,95 miljardi euroni. Samas puhaskasum kahanes 20% võrra, 221,34 miljoni ­euroni, mis teeb 0,05 eurot ehk 0,57 krooni aktsia kohta. Grupi tulemus ületas analüütikute ootusi, kuid Telia aktsia langes sellegipoolest 5%, mis pühkis pea kogu selleaastase tõusu. Selle põhjusena võib näha oodatust varem lõpetatud aktsiate tagasiostuprogrammi, et ebakindlas majandusolukorras raha säästa.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum