Anu Lill • 1. aprill 2020 kell 3:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

Uusarendusse kodu ostjaid ähvardab õudne stsenaarium

Anton Nikitin on ebameeldivasse olukorda sattunud nii kinnisvara ostjana kui ka arendajana.  Foto: Andras Kralla

Turismi- ja teenindussektoris töötanud inimesed, kes valisid endale välja kodu alles ehitusjärgus olevas uusarenduses, makstes ära ka oma säästude arvel pangalaenu jaoks nõutava omaosaluse, seisavad koondamise korral silmitsi ohuga kaotada nii kodu kui ka juba arendajale makstud kümned tuhanded eurod.

Kolmandat nädalat kestnud koroonakriisis, kus valitsuse korraldusel on tervise huvides oma kodudesse lukustatud peaaegu kogu rahvas, on koondamised ja palgalangetused muutunud igapäevaseks. Järjestikused koondamisteated on märk sellest, et riigi 30/30/30-abimeetmed on kas jäänud hiljaks või on selline viis lihtsalt ebaadekvaatne, et sissetuleku kaotanud inimesi aidata, kuna väga paljud ettevõtted ei kvalifitseeru seda taotlema.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum