Anu Lill • 27. aprill kell 12:47
Börsiuudised
Ainult tellijale

Euroopa börsiettevõtted on kriitikatule all dividendide maksmise pärast

BMW ja teised Saksa ettevõtted tahavad maksta dividende investoritele, kuid palga osas toetuvad ise riigiabile.  Foto: Reuters/Scanpix

Euroopa tootjaid, sealhulgas Volkswagenit, BMWd ja Daimlerit, süüdistatakse kapitalismi koledama näo näitamises, kuna neil on plaanis maksta investoritele 7,5 miljardit eurot dividendidena välja, kuigi ise on 200 000 töötaja palgamakseteks küsinud riiklikku toetust, kirjutab Financial Times.

Saksa ettevõtted on pannud kümneid tuhandeid töötajaid kirja riigiabi süsteemi, mille kohaselt föderaalne tööhõiveamet maksab kuni 67 protsendi ulatuses välja palga neile, kellel koroonaviiruse tõttu kehtestatud piirangute tõttu pole praegu tööd või on töömaht kukkunud.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum