Artikkel

  Gameboy Tetris unistab saada oma vaimse tervise korda

  Muusik Gameboy Tetris, pärisnimega Pavel Botšarov. Foto: Sander Ilvest /Postimees / Scanpix

  Tuntud räpipundi 5Miinust liige Pavel Botšarov esinejanimega Gameboy Tetris tunnistab, et on õppinud elama depressiooniga.

  "Unistan, et saan oma vaimse tervise korda, oleks mõistlik nautida tavalisi asju," lausus ta.
  Botšarov ütles, et pole veel suutnud arstiabi vajalikkuse ja olemusega leppida, pikad teraapiad on rasked ja väsitavad. Selle asemel on ta otsustanud, et teeb ainult neid asju, mis talle väga meeldivad. "Kui ma teen midagi vastukarva, siis läheb depressioon aina suuremaks," tõdes Botšarov saates "Läbilöök".
  Järgneb intervjuu Äripäeva raadio saatest "Läbilöök", kus juttu tuleb eestivenelastest ja läbi löömisest muusikaäris.

  Kes ta on?

  Bändis 5Miinust kuulsust kogunud Pavel Botšarovit tuntakse hüüdnimega venelane, samuti tuntakse teda ansambli Gorõ Lana liikmena ja Gameboy Tetrise nime all.

  Aastal 2020 valiti tema lugu „Für Oksana“ Eesti muusikaauhindadel aasta looks. Aastal 2021 pälvis ta Valgetähe IV klassi teenemärgi.

  Ta on ka hobinäitleja ja kahe lapse isa, teatrilavadel on ta olnud üle 20 aasta.

  Sündinud Haapsalus, 12aastaselt kolis perega Tallinnasse Lasnamäele.

  2016. aastal toimus teie elus läbilöök, kui teid kutsuti ansamblisse 5Miinust ja te pidite üleöö ära õppima eesti keele.
  No see on muidugi suurelt öeldud, et üleöö hakkasin rääkima. Kirjutasin 5Miinusega esimest korda laule eesti keeles. Eesti keelt rääkisin juba enne suhtlemistasemel.
  Lõviosa oma elust olete elanud Lasnamäel eestivenelaste gängis.
  Põhimõtteliselt küll, siis oli veel selline... noh ütleme nii, et praegu on seal palju viisakam. Kolisin sinna aastal 1998 ja seal olid 1990ndate mõjud veel täitsa olemas.
  Pärast seda lugu „Für Oksana“, räägiti, et olete mees, kes tegi integratsiooni venelaste ja eestlaste vahel, et olete teinud seda, mida riik ei ole suutnud teha 30 aastaga. Nüüd on olukord juba uus, meil on aasta aega olnud sõda Venemaa ja Ukraina vahel ja venelased ei ole enam nii armastatud ei Eestis ega ka mujal. Kuidas on see teid mõjutanud?
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Janek Mäggi: riigile tuleb virutada veel eriline kirves!
Kõik ettevõtted peavad hoopis hindu tõstma nii kiiresti kui võimalik, sest ettevõtluse mõte ei ole heategevusliku supiköögi pidamine, vaid võimalikult suure majandusliku kasu saamine ning kaupade vahetamine kasumi maksimeerimiseks, kirjutab suhtekorraldaja ja endine riigihalduse minister Janek Mäggi.
Kõik ettevõtted peavad hoopis hindu tõstma nii kiiresti kui võimalik, sest ettevõtluse mõte ei ole heategevusliku supiköögi pidamine, vaid võimalikult suure majandusliku kasu saamine ning kaupade vahetamine kasumi maksimeerimiseks, kirjutab suhtekorraldaja ja endine riigihalduse minister Janek Mäggi.
Janek Mäggi: riigile tuleb virutada veel eriline kirves!
Kõik ettevõtted peavad hoopis hindu tõstma nii kiiresti kui võimalik, sest ettevõtluse mõte ei ole heategevusliku supiköögi pidamine, vaid võimalikult suure majandusliku kasu saamine ning kaupade vahetamine kasumi maksimeerimiseks, kirjutab suhtekorraldaja ja endine riigihalduse minister Janek Mäggi.
Kõik ettevõtted peavad hoopis hindu tõstma nii kiiresti kui võimalik, sest ettevõtluse mõte ei ole heategevusliku supiköögi pidamine, vaid võimalikult suure majandusliku kasu saamine ning kaupade vahetamine kasumi maksimeerimiseks, kirjutab suhtekorraldaja ja endine riigihalduse minister Janek Mäggi.
USA aktsiatel algas pulliturg
Tänase S&P 500 indeksi tõusuga jõudsid USA aktsiad uuele pulliturule.
Tänase S&P 500 indeksi tõusuga jõudsid USA aktsiad uuele pulliturule.
Reaalajas börsiinfo
Äri Eestimaal: Ida-Viru õlu kolib plekkpurki ja sihib välismaad
Koroonakriisis tekkinud raskuste tõttu on Purtse pruulikoda otsinud uusi eksporditurge ning käesoleval aastal on juba leitud kliente nii Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Bulgaariast. Ukraina sõja tõttu tekkinud kriis pani käsitööõlletootja aga vahetama isikupärase kujuga pudelid plekkpurkide vastu.
Koroonakriisis tekkinud raskuste tõttu on Purtse pruulikoda otsinud uusi eksporditurge ning käesoleval aastal on juba leitud kliente nii Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Bulgaariast. Ukraina sõja tõttu tekkinud kriis pani käsitööõlletootja aga vahetama isikupärase kujuga pudelid plekkpurkide vastu.
Ratastel suvila on täna Peipsi järve ääres, homme Vahemere rannikul
Matkasuvilad jäävad väiksemate suvilatega sarnasesse hinnaklassi, aga võimaldavad vastavalt ilmale ja meeleolule asukohta vahetada. Värskes Äripäeva raadio sisuturundussaates võtame vaatlusele alla matkasuvila kui elustiili ja kuulame reisimuljeid nii Eestist kui Itaaliast.
Matkasuvilad jäävad väiksemate suvilatega sarnasesse hinnaklassi, aga võimaldavad vastavalt ilmale ja meeleolule asukohta vahetada. Värskes Äripäeva raadio sisuturundussaates võtame vaatlusele alla matkasuvila kui elustiili ja kuulame reisimuljeid nii Eestist kui Itaaliast.
Cleantech: kuidas Eesti iduettevõte Bangladeshis maailma päästab
Seekordses „Cleantechi“ saates on külas Reverse Resourcese asutaja ja tegevjuht Ann Runnel ning Cleantech Estonia uus juht Kädi Ristkok.
Seekordses „Cleantechi“ saates on külas Reverse Resourcese asutaja ja tegevjuht Ann Runnel ning Cleantech Estonia uus juht Kädi Ristkok.
Saksamaa, Iirimaa ja Soome ajasid euroala majanduse langusse
Teine järjestikune kahanemisega kvartal ajas euroala majanduse langusse; miinuse põhjustas kolme riigi näitajate revideerimine allapoole.
Teine järjestikune kahanemisega kvartal ajas euroala majanduse langusse; miinuse põhjustas kolme riigi näitajate revideerimine allapoole.
„Arendada Eesti juhtimiskultuuri värskel moel ja parimate juhtidega? See konverents seda kindlasti tegi“
„Meid oli seal tänavu nii palju,“ võtab Macta Beauty Ilukaubamaja kaasasutaja Gretel Kikkas oma kogemuse Pärnu juhtimiskonverentsil osalemisest kokku ning lisab: “Me kõik oleme inimesed oma tugevuste ja nõrkustega, kuid kõigil meil on anda edasi oma kogemusi ja teadmisi. Pärnu juhtimiskonverentsil sain aru, et nende murede ja rõõmudega pole ma tegelikult üksi.“
„Meid oli seal tänavu nii palju,“ võtab Macta Beauty Ilukaubamaja kaasasutaja Gretel Kikkas oma kogemuse Pärnu juhtimiskonverentsil osalemisest kokku ning lisab: “Me kõik oleme inimesed oma tugevuste ja nõrkustega, kuid kõigil meil on anda edasi oma kogemusi ja teadmisi. Pärnu juhtimiskonverentsil sain aru, et nende murede ja rõõmudega pole ma tegelikult üksi.“

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.