investor Toomas • 8. märts • 1 min
Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Investor Toomas: kas kasvuaktsia võiks leida veeärist?

Mees varustab end Londonis veega.
Mees varustab end Londonis veega.  Foto: Reuters/Scanpix

Tegin oma portfellis inventuuri ja mis ma nägin: paljud aktsiad on justkui „ära tõusnud“ ja käituvad nüüd dividendiaktsiana. Ei saa siis minagi käte peal istuda, vaid tuleb hakata kasvuaktsiaid otsima.

„Aga miks sa vette ei investeeri?“ küsiti minult hiljuti. Mõttel on jumet, sest inimkond kasvab, linnad kasvavad. Et linnades joogiveega on, nagu on, teab vast igaüks, kes mõnusat torumaitset tunda on saanud. Head vett läheb tarvis ka põllumajanduses – kuidagi tuleb need massid ju ära toita. Pealegi on maailmas hoogu saanud kõrbestumine. Ühesõnaga: nõudlus peaks lakke tõusma ja pakkumine väheneb. Kui vesi töötab nagu nafta, siis on tegu olukorraga, justkui ütleks OPECi kartell, et nüüd keerame kraanid kinni ja laseme hinnal lõpmatusse tõusta.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt