investor Toomas • 20. jaanuar kell 4:00
Investor Toomas
Ainult tellijale

Miks peaks taevasse tõusnud hinnaga LHV aktsiat edasi hoidma

LHV Groupi juht Madis Toomsalu on elav näide sellest, et praktikandist võib saada edukas pangajuht.  Foto: Raul Mee

Hiljuti küsis lugeja mult, miks LHV aktsia viimasel ajal pööraselt kiirelt tõuseb ja kas oleks aeg seda müüa. Nii tegin kiirelt analüüsi, et selgitada välja, kas aktsia hind on põhjendatud või lendab see puhtalt haibi peal.

Arvestades seda, et LHV on kiirelt kasvav ettevõte, vaatasin eelkõige kasvuettevõtetele omaseid näitajaid, mitte ainult klassikalise fundamentaalanalüüsi juurde kuuluvaid suhtarve, nagu kasumikordaja (P/E), raamatupidamisliku väärtuse kajastumine hinnas (P/B) ja omakapitali tootlus (ROE).

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum