Kaupleja Alex • 12. november 2018 kell 12:25
Kaupleja Alex on finantsturgudel kaubeldnud pool aastat.  Foto: Anti Veermaa

Kaupleja Alexi poolaasta kokkuvõte

Eile möödus minu esimesest tehingust täpselt pool aastat. Kuue kuuga olen õppinud kauplemise kohta väga palju ja minu tehingute arv läheneb sajale.

Kaupleja Alexi jooksevkonto saldo: 10 029,21 eurot

Siit lingilt saate juurdepääsu kaupleja Alexi kauplemiskontole, kus on näha tehingute ajalugu ja avatud positsioonid.

Olen tulemustega väga rahul. Kuigi minu maakleri vahendustasud on suhteliselt madalad, siis pärast vahendustasude ja SWAP-tasude mahaarvamist olen teeninud poole aastaga (tootlikkus) 2,5–3%. Ma arvan, et pärast esimest poolt aastat või tervet aastat ei peaks rahast rääkima. Pigem tuleks vaadata tagasi ja mõista oma vigu ja nõrkuseid, et neid tulevikus vältida.

Ligi 100 tehingut

Ma ei plaani selles artiklis rääkida oma emotsioonidest ega vigadest. Soovin täpsemalt tutvustada analüüsi, mille tegin oma kauplemisplatvormi statistikat kasutades. Ma pühendun rohkem kui ühele artiklile, et tuua järeldused kogu perioodi kohta.

Alustan aruandega, mida saab MetaTrader 5 platvormiga vaadelda. Selle abil on mul võimalik jälgida mis tahes ajavahemikku ning sealt leiab huvitavaid fakte kauplemise kohta. Poole aastaga olen teinud 87 tehingut. 29 neist olid lühikesed positsioonid ehk avasin positsiooni müügitehinguga ning eeldasin, et instrumendi hind langeb veelgi. Sama perioodi jooksul avasin 58 pikka positsiooni, eeldades, et instrumendi hind hakkab tõusma.

Edukam olin oma lühikeste positsioonidega, teenides kasumit 54%-l juhtudest. Üldiselt oli kasumlikke tehinguid 51%. Teine hea uudis on see, et minu maksimaalne absoluutne kaotus (maximum drawdown) oli –5,4%. See tähendab, et minu konto ei langenud alla 9460 euro. Tuletan meelde, et alustasin kauplemist 10 000 euroga.

Tuska teeb suurim kaotus

Samas ei meeldi mulle, et suurim kaotus oli 297 eurot ja suurim kasum 174 eurot. Kui arvestada tehingute keskmist, siis kasumiga ja kahjumiga suletud tehingute suhe oli peaaegu võrdne. See pole samuti hea näitaja. Ei tea, kuidas investorid ja spekulandid püüavad tagada, et keskmine kasum ja kahjum erineksid vähemalt kaks korda.

Kaupleja Alexi tehingute väljavõte.  Foto: Kaupleja Alex

Teisest küljest, kui vaadata konto kasvudiagrammi, märkasin, et selle esimene pool liikus alla ja konto bilanss langes. Diagrammi teiselt poolelt on näha, et trend liigub üles, ja see on julgustav. Minu tehtud järeldused peaksid mind tulevaste tehingute tegemisel aitama, kuid neid järeldusi kirjeldan täpsemalt järgmises artiklis.

Saate minu tulemusi ja positsioone reaalajas jälgida MetaTrader 5 platvormi vahendusel.

Edukat kauplemist!

Hetkel kuum