Viivika Rõuk • 20. aprill 2019 kell 7:14

Antti Moppeli väike kütusefirma kasvatas käivet

Antti Moppel  Foto: Raul Mee

Olerexi aktsionäri Antti Moppeli firmale kuuluv Raplamaa kütusemüüja Hepa OÜ kasvatas eelmisel aastal käivet üle 10 protsendi.

Hepa OÜ teenis eelmisel aastal 7,66 miljoni eurose käibe juures 0,11 miljonit eurot tegevuskasumit. Aasta varasemaga võrreldes kasvas ettevõtte müügitulu 15,67% ja tegevuskasumi rentaablus oli 1,44% (aastane muutus 185,81 protsendipunkti).

Jaotamata kasumit on ettevõttesse kogunenud 569 715 eurot. Hepa OÜ tegi eelmisel aastal Bellevue OÜst oste 188 500 euro ulatuses, sama summa on märgitud aasta varasema kohta. Ettevõtte omanikfirma Bellevue OÜ kuulub täielikult Antti Moppelile.

Enne seda kuulus Hepa kütusetanklate kett Helmet Palmile, kes müüs oma osaluse 2014. aastal. Siis saigi omanikuks 2012. aasta jaanuaris asutatud Bellevue OÜ, mis on Olerex ASi ühe omaniku ja nõukogu liikme Antti Moppeli ettevõte.

Antti Moppel

Üle 20 aasta edukalt kütuseäris olnud Antti Moppel on kütuse jaemüüja Olerexi üks omanikest ja nõukogu esimees. 1994. aastal loodud Olerex on viimastel aastatel oluliselt laienenud ja strateegia on suunatud tugevale kasvule.

Töötajaid jäi vähemaks

Aruandeaasta lõpus oli ettevõttes 25 töötajat (täistööajale taandatult) ja aastaga kahanes töötajate arv 5 võrra. Tööjõukulu koos maksudega oli kokku 381 383 eurot, sealhulgas juhatuse liikme Kaspar Nisu töötasu oli 34 416 eurot. Töökohtade arv on vähenenud, sest kasutusele võeti automaattanklaid.

Ettevõte kirjutab majandusaasta aruandes, et kavatseb sel aastal muuta olemasolevaid müügikohti paremaks ja teha investeeringuid varadesse.

Hepa OÜ põhitegevusala on mootorikütuse hulgi- ja jaemüük ning tanklakaubandus. Põhiliselt tegutsetakse Rapla maakonnas, kuid samuti on üks müügikoht Pärnumaal, Viljandimaal ja Märjamaal.

1993. aasta detsembris asutas Helmet Palm aktsiaseltsi HePa, mille nimi on tuletatud asutaja enda nimest - He(lmet)Pa(lm). Ettevõtte ületoomisel äriregistrisse augustis 1996 kujundati aktsiaselts osaühinguks HePa.

Hetkel kuum