Lauri Leet, kaasautor • 29. november 2019 kell 14:00

Eesti-Soome gaasitoru ehitati sprinditempos

Eesti-Soome gaasiühenduse Balticconnector maismaaosa ehituse pidulik avakeevitus. Scanweldi ja Alvora projektidirektor Roland Vaikmäe, Eesti Gaasi juht Ants Noot, Eleringi juht Taavi Veskimägi ja Majandus- ja taristuminister Kadri Simson.  Foto: Liis Treimann

Eesti ja Soome vahelise gaasitoru Balticconnector Eestis paikneva maapealse osa ehitamine oli kui sprindi tempos maratoni jooksmine, tõdeb saates EG Ehituse, Scanveldi ja Alvora ehituskonsortsiumi projektidirektor Roland Vaikmäe.

Saates "Eetris on ehitusuudised" räägime, kuidas õnnestus 53,5 kilomeetri pikkuse gaasijuhtme ehitus, mille käigus ühendati 12,5 meetri pikkused torud ligi 5000 keevituse abil. Uurime, kas ja kui palju pidi meeskond töö õnnestumise nimel tegema ületunde ning milliseid lahendusi seoses keeruka tehnika ja tehnoloogiaga leidma.

Saadet juhib Lauri Leet.

Kuulake saadet siit:

Hetkel kuum