• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised välismaalt

  USA kongress ei suutnud laupäeval vastu võtta ajutist kulude eelnõud, mis ähvardab kaasa tuua uue osalise valitsusasutuste sulgemise.
  Laupäeva hommikuks polnud veel selgunud, kas terav vastasseis kongressi vabariiklaste ja Valge Maja vahel toob kaasa valitsuse sulgemise järgnevaks töönädalaks või mitte.
  Vabariiklased lahkusid reedel nõupidamiselt, kus arutati seitsmeaastast eelarve tasakaalustamise plaani.
  Vabariiklased keeldusid sellega hääletamast ajutise kulutuste eelnõu üle, mis oleks võimaldanud valitsuse töö jätkamist. Eelmine kulutustevolitus aegus möödunud reede keskööl.
  Mõni aeg tagasi katkestas osa asutusi samal põhjusel töö. AP-BNS
  Prognooside kohaselt moodustab tänavu Leedus sisemajanduse kogutoodang võrreldavates hindades 17,512 miljardit litti ning selle kasv 1994. aastaga võrreldes on 3,1 protsenti.
  Tulevaks aastaks prognoosib majandusministeerium SKT kasvu 4,18, 1997. aastaks 4,23 ning 1998. aastaks 3,94 protsenti. BNS
  Suurbritannia välisminister Malcolm Rifkind ütles pühapäeval, et ühtse euroraha kehtestamine on endiselt seotud suurte ebamäärasustega. Samas väljendas ta vastuseisu Euroopa Liidu kiirendatud laienemisele.
  Rifkindi sõnul tekitab nii euroraha nimevalikuga seonduv kui ka selle vastuolulise valuuta kehtestamise ambitsioonikas ajatabel temas tõsiseid kahtlusi.
  «Siin on ikka veel suur hulk ebamäärasust. Kõik inimesed teavad ning tunnistavad seda,» ütles Rifkind pärast Madridi tippkohtumiselt naasmist BBC-le. Nädalavahetusel Sunday Times'i poolt läbiviidud küsitlus näitas, et enamik inglasi ei ole päri ühtse euroraha ideega ning sooviksid selle kehtestamise eel kindlasti referendumit. REUTER-ETA
  Soome rahandusminister Iiro Viinanen ütles, et ta ei ole oktoobris Soomes täheldatud tööstustoodangu langusele vaatamata mures Soome majanduskasvu pärast.
  Tööstustoodangu kasvu oktoobris mõjutasid Soomes valusalt seisakud mitmetes paberivabrikutes, mistõttu tööstustoodangu kasv käesoleva aasta oktoobris võrrelduna 1994. aasta oktoobriga oli vaid 1,4 protsenti, mis osutus palju madalamaks analüütikute poolt pakutust. Septembrikuus moodustas sama näitaja Soomes veel 4,9 protsenti.
  Viinanen oli sunnitud möönma, et viimased majandustulemused ei ole just innustavad, kuid ta taandas selle küsimuse mõningatele probleemidele metsatööstuses. REUTER-ETA
  Pühapäeval ületas Soome rahvusliku lennufirma Finnair reisijate arv 100 miljoni piiri.
  Sel puhul saavad kõik pühapäevased reisijad sellele tähtpäevale pühendatud ?okolaadikarbi.
  Soome lennufirma esimesed reisijad lendasid 1924. aastal Helsingist Tallinna tollasel Aero lennukil. 1924. aastal toimetas Aero Tallinna 269 reisijat. Finnairi kõrgtase oli 1989/90, millal Finnair transportis 5,5 miljonit reisijat. Tänavu kasutab Soome lennukompanii teeneid ligi neli miljonit inimest. STT-ETA
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Snaige küsib kahjumi katteks aktsionäridelt miljon eurot
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Analüüs: liigume elatustaseme poolest tagasi 2019. aastasse
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.