7. märts 1996 kell 22:00

Raamatupidaja tapeti 45 000 krooni pärast

Hukkunud naine töötas raamatupidajana firmades AS Pesutehnika ja AS Suntee, mis on omavahel omanike kaudu seotud. Eile oli raamatupidaja Hansapangast välja võtmas Suntee töötajate palgaraha.

Keskkriminaalpolitsei isikuvastaste kuritegude grupi komissari Andres Anvelti sõnul võib selle kuriteo puhul eeldada n-ö nõela andmist. «Inimene, kes tappis, pidi valdama informatsiooni,» selgitas ta. «Minu arvamus on, et tegemist polnud mõne grupeeringu korraldatud tapmisega,» lisas Anvelt. «Summa oli tühine võrreldes teiste summadega, mis iga päev pangast sisse-välja käivad.»

Raamatupidaja oli Hansapanga peakontorist Liivalaia tänaval väljudes jõudnud autoparklasse ja istus oma autosse, kui teda tulistati. Tapja haaras koti rahaga ja kadus lähedal asuvasse jalakäijate tunnelisse.

Hansapanga siseaudiitor Toomas Laan ütles, et panga turvameeskond ei saanud juhtumit jälgida, kuna raamatupidaja oli nende vaateväljast eemaldunud.

«Hansapank on alati pakkunud sularaha väljavõtvatele klientidele saatjaks panga turvameest, kes saadaks kliendi autoni,» lisas Laan. «Kahjuks pole seda võimalust palju kasutatud, eriti kui võetakse välja väiksem summa.»

AS Suntee on Soome kapitalil põhinev 1992. aastal registreeritud ehitusfirma, mille käive oli ASi Krediidiinfo andmetel 1994. aastal kaks miljonit krooni ja kasum 219 000 krooni. Maardus naftamahutite pesemisega tegelev AS Pesutehnika asutati 1993. aastal ja see firma kuulub kolmele Soome ja ühele Eesti eraisikule. ASi Pesutehnika käive oli 1994. aastal Krediidiinfo andmetel 1,2 miljonit ja kasum 32 000 krooni. Suntee direktor Mika Vehmanen on ühtlasi üks Pesutehnika omanikke ja juhatuse esimees.

Hetkel kuum