3. aprill 1996 kell 22:00

Meetrikaupa koopiaid Utaxilt

Arhitektidel, projekteerijatel, kaardistajatel, ehitajatel on tihti tarvis paljundada suuremõõtmelisi jooniseid, kaarte, fotosid jm. Sellise koopia tegemine ei nõua rohkem oskusi kui tavalise koopiamasinaga töötamine. Vanad arhiivis seisnud joonised on kas koltunud või tõmbunud siniseks. Et neid jällegi valgena näha, tuleb neist teha koopiad ning vajadusel korrigeerida jooniste kontrastsust.

Utaxi laiformaat-koopiamasinatel on võimalik eraldi seadistada nii tausta kui ka kujutise kontrastsust. Mõõtmete täpisseadistus on võimalik panna paika 0,1protsendilise täpsusega ehk ühe millimeetriga meetri kohta. Maksimaalne koopia suurus on 950x5000 mm. Koopia paber asetseb eraldi rullidel (vajadusel lisarulli asetamise võimalus), kuid on ka eraldi paksema koopiapaberi sisestamise võimalus (64--110 g/m).

Masina juhtimine toimub kontrollpaneelilt, millel on valgusdiood-tabloo. Hooldust on soovitav teostada iga 1,5 km koopia tegemise järel. Seleentrumli elueaks antakse 15,6 km, developeril 18 km ja ühe tooneriga on võimalik teha 450 m koopiaid. Muidugi on võimalik väiksemate paberitega teha ka väikesi koopiaid -- alates A4st. Nagu tavaks, rõhutatakse seadme ja kulumaterjalide keskkonna ohutust ja vastavust euronormidele.

Hetkel kuum