• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jeltsin hirmutab kommunismiga

  «Olen valmis dialoogiks ja koostööks kõigi nendega, kellele on kallis Venemaa saatus,» ütles Boriss Jeltsin eilsel valimisesinemisel.
  Ta pöördus kommunistidest hääletajate poole, kellest paljud on turureformide käigus vaesunud ning tuletas neile meelde NSV Liidu ränka minevikku. «Paljud inimesed mäletavad aega, mil leib oli odav, kuid on unustanud toidukaardid ja nälja. Ma usun, et te hääletasite praeguste eluraskuste vastu, mitte möödaniku poolt. Kuid Venemaa tuleviku nimel, meie laste nimel ei tohiks te hääletada uue eluviisi vastu, ükskõik kui harjumatu see ka ei oleks,» ütles president.
  Jeltsini televisioonikampaanias näidatakse minevikus toimunud hukkamisi, kirikute purustamist, töölaagreid ning 1920. aastate näljahäda, mille eest oli vastutav bol?evike valitsus, ja sinna juurde kõlavad tema sõnad: «Veel ei ole hilja vältida kodusõda.»
  Boriss Jeltsin, kes esimeses voorus võitis kommunistide liidrit Gennadi Zjuganovit ainult kolme protsendiga, pani kohtumisel piirkondlike liidritega neile südamele, et nad tagaksid 3. juulil võimalikult suure valimistest osavõtu.
  Esimeses voorus oli hääletusest osavõtt 70% piires ja kui see teises voorus, mil osavõtt on traditsiooniliselt väiksem, on 60% mail, siis ei pruugi Jeltsin võita, kuna Zjuganovi poolt hääletavad vanemad inimesed on üldjuhul distsiplineeritumad kui Jeltsini poolt hääletajad.
  Et suurendada Jeltsini toetust, lükkas Venemaa parlamendi ülemkoda tagasi kommunistide algatatud maaseaduse eelnõu, mis keelab maa vaba ostmise ja müügi. Föderaalnõukogu põllumajanduskomitee esimees Jevgeni Savt?enko kritiseeris teravalt uut seaduseelnõu, kuna see keelab maa eraomandi ja vaba müümise.
  Et võita enda poole valimistel neljandaks jäänud liberaali Grigori Javlinskit, saatis Boriss Jeltsin tema erakonnale Jabloko kirja, kus ta lubas oma majandusprogrammi Jabloko omale lähendada.
  Javlinski, kes on Jeltsinit teravalt kritiseerinud majandusvigade ja T?et?eenia sõja vallapäästmise pärast, kutsus Jabloko kongressil inimesi mitte hääletama Zjuganovi poolt.
  Eelvalimistel kolmandaks jäänud kindral Aleksandr Lebed on juba vastu võtnud Jeltsini pakkumise ja asunud julgeolekunõukogu sekretärina puhastama Kremlit pistrikest, mis kindlasti on lisanud ka Jeltsinile populaarsust.
  Vene aktsiate kurss kerkis kolmapäeval kõigi aegade kõrgeimale tasemele, sest lääne investorid ostsid kokku aktsiaid veendumuses, et president Boriss Jeltsin võidab valimiste teises voorus.
  Diilerite sõnul ujutasid kogemustega investorid turu üle ostukorraldustega, kergitades hinda 4. päeva järjest.
  Venemaa kauplemissüsteemi indeks kerkis rekordilise 205,03 punktini.
  Järsult tõusevad nafta-ning telefonikompaniide hinnad. Suur nõudlus on selliste firmade nagu Tomskneft ja Purneftegaz aktsiate vastu. Teisejärguliste aktsiate hulka kuuluv Surgutneftegazi aktsia hind kahekordistus kolmapäeval 0,52 dollarini.
  Osa analüütikuid on endiselt ettevaatlikud, öeldes, et investorid paigutavad raha pimesi tuntuimatesse aktsiatesse, arvestamata nende majandusnäitajaid. Osa likviidseid aktsiaid ei õigusta hinnatõusu, sest sealt loodetav kasum ei ole kooskõlas Venemaa riskiteguriga. Teised on veendunud, et pärast valimisi tõusevad kõikide firmade aktsiad. REUTER-ÄP-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Idud löövad senist rekordit pika puuga
Läinud aastal rekordiliselt raha kaasanud siinsed idufirmad teevad tänavu ilmselt uue rekordi. Aasta esimeste nädalatega on kaasatud peaaegu sama palju raha kui eelmisel aastal kokku. Jaanuariga ulatub kaasatava kapitali maht 900 miljoni euroni.
Läinud aastal rekordiliselt raha kaasanud siinsed idufirmad teevad tänavu ilmselt uue rekordi. Aasta esimeste nädalatega on kaasatud peaaegu sama palju raha kui eelmisel aastal kokku. Jaanuariga ulatub kaasatava kapitali maht 900 miljoni euroni.
Oliver Kruudal ei õnnestunud pankrotimenetlust Iirimaale viia
Tartu ringkonnakohus jättis rahuldamata võlgnikust ärimehe Oliver Kruuda kaebuse tema kohta käiva pankrotimääruse vaidlustamiseks, kohus leidis, et vaatamata Iirimaal viibimisele asub tema põhihuvide kese Eestis.
Tartu ringkonnakohus jättis rahuldamata võlgnikust ärimehe Oliver Kruuda kaebuse tema kohta käiva pankrotimääruse vaidlustamiseks, kohus leidis, et vaatamata Iirimaal viibimisele asub tema põhihuvide kese Eestis.