Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jeltsin hirmutab kommunismiga

  «Olen valmis dialoogiks ja koostööks kõigi nendega, kellele on kallis Venemaa saatus,» ütles Boriss Jeltsin eilsel valimisesinemisel.
  Ta pöördus kommunistidest hääletajate poole, kellest paljud on turureformide käigus vaesunud ning tuletas neile meelde NSV Liidu ränka minevikku. «Paljud inimesed mäletavad aega, mil leib oli odav, kuid on unustanud toidukaardid ja nälja. Ma usun, et te hääletasite praeguste eluraskuste vastu, mitte möödaniku poolt. Kuid Venemaa tuleviku nimel, meie laste nimel ei tohiks te hääletada uue eluviisi vastu, ükskõik kui harjumatu see ka ei oleks,» ütles president.
  Jeltsini televisioonikampaanias näidatakse minevikus toimunud hukkamisi, kirikute purustamist, töölaagreid ning 1920. aastate näljahäda, mille eest oli vastutav bol?evike valitsus, ja sinna juurde kõlavad tema sõnad: «Veel ei ole hilja vältida kodusõda.»
  Boriss Jeltsin, kes esimeses voorus võitis kommunistide liidrit Gennadi Zjuganovit ainult kolme protsendiga, pani kohtumisel piirkondlike liidritega neile südamele, et nad tagaksid 3. juulil võimalikult suure valimistest osavõtu.
  Esimeses voorus oli hääletusest osavõtt 70% piires ja kui see teises voorus, mil osavõtt on traditsiooniliselt väiksem, on 60% mail, siis ei pruugi Jeltsin võita, kuna Zjuganovi poolt hääletavad vanemad inimesed on üldjuhul distsiplineeritumad kui Jeltsini poolt hääletajad.
  Et suurendada Jeltsini toetust, lükkas Venemaa parlamendi ülemkoda tagasi kommunistide algatatud maaseaduse eelnõu, mis keelab maa vaba ostmise ja müügi. Föderaalnõukogu põllumajanduskomitee esimees Jevgeni Savt?enko kritiseeris teravalt uut seaduseelnõu, kuna see keelab maa eraomandi ja vaba müümise.
  Et võita enda poole valimistel neljandaks jäänud liberaali Grigori Javlinskit, saatis Boriss Jeltsin tema erakonnale Jabloko kirja, kus ta lubas oma majandusprogrammi Jabloko omale lähendada.
  Javlinski, kes on Jeltsinit teravalt kritiseerinud majandusvigade ja T?et?eenia sõja vallapäästmise pärast, kutsus Jabloko kongressil inimesi mitte hääletama Zjuganovi poolt.
  Eelvalimistel kolmandaks jäänud kindral Aleksandr Lebed on juba vastu võtnud Jeltsini pakkumise ja asunud julgeolekunõukogu sekretärina puhastama Kremlit pistrikest, mis kindlasti on lisanud ka Jeltsinile populaarsust.
  Vene aktsiate kurss kerkis kolmapäeval kõigi aegade kõrgeimale tasemele, sest lääne investorid ostsid kokku aktsiaid veendumuses, et president Boriss Jeltsin võidab valimiste teises voorus.
  Diilerite sõnul ujutasid kogemustega investorid turu üle ostukorraldustega, kergitades hinda 4. päeva järjest.
  Venemaa kauplemissüsteemi indeks kerkis rekordilise 205,03 punktini.
  Järsult tõusevad nafta-ning telefonikompaniide hinnad. Suur nõudlus on selliste firmade nagu Tomskneft ja Purneftegaz aktsiate vastu. Teisejärguliste aktsiate hulka kuuluv Surgutneftegazi aktsia hind kahekordistus kolmapäeval 0,52 dollarini.
  Osa analüütikuid on endiselt ettevaatlikud, öeldes, et investorid paigutavad raha pimesi tuntuimatesse aktsiatesse, arvestamata nende majandusnäitajaid. Osa likviidseid aktsiaid ei õigusta hinnatõusu, sest sealt loodetav kasum ei ole kooskõlas Venemaa riskiteguriga. Teised on veendunud, et pärast valimisi tõusevad kõikide firmade aktsiad. REUTER-ÄP-BNS
 • Hetkel kuum
Liina Maria Lepik: eestlase konflikt – muudkui kripeldab, kuigi teised imetlevad
Meie kogemused ja maailma muutvad edukad katsetused on inspiratsiooniks paljudele. Väiksus ei ole meie nõrkus, vaid tugevus, kirjutab ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse rahvusvaheliste teenuste juht Liina Maria Lepik.
Meie kogemused ja maailma muutvad edukad katsetused on inspiratsiooniks paljudele. Väiksus ei ole meie nõrkus, vaid tugevus, kirjutab ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse rahvusvaheliste teenuste juht Liina Maria Lepik.
Investor Toomas sai tunnustuse koos teiste rahatarkuse eestvedajatega
Äripäeva loodud investor Toomas sai Eesti Pangas tunnustuse rahatarkuse edendamise ja investorkogukonna kasvatamise eest.
Äripäeva loodud investor Toomas sai Eesti Pangas tunnustuse rahatarkuse edendamise ja investorkogukonna kasvatamise eest.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Äri Eestimaal: itaallasest talumees leidis Eestist naise ja hea ärivõimaluse
Tartu lähistel Nõo alevikus asub Viinamärdi talu, mille lõid itaallasest peremees Denis Pretto ja tema eestlannast abikaasa Annemari Polikarpus. Koos kasvatavad nad erilist Lacaune’i tõugu lambaid ja ajavad äri, millist keegi teine Eestis ei aja.
Tartu lähistel Nõo alevikus asub Viinamärdi talu, mille lõid itaallasest peremees Denis Pretto ja tema eestlannast abikaasa Annemari Polikarpus. Koos kasvatavad nad erilist Lacaune’i tõugu lambaid ja ajavad äri, millist keegi teine Eestis ei aja.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Mudel, mis toob sinu muudatuste edu seitse korda lähemale
Kas sinu ettevõtte muudatused kukuvad läbi tehniliste komplikatsioonide või eesmärkide mittesaavutamise pärast? Miks on täna keeruline muudatusi juhtida? Äripäeva Juhtimiskooli raadiosaade pakub vastuseid!
Kas sinu ettevõtte muudatused kukuvad läbi tehniliste komplikatsioonide või eesmärkide mittesaavutamise pärast? Miks on täna keeruline muudatusi juhtida? Äripäeva Juhtimiskooli raadiosaade pakub vastuseid!
Jätkusuutlikkuse ekspert: kestlikkusteabe aruandlus on see, millega ka ise maadleme
Eeldada, et rohetooted oleksid kohe konkurentsivõimelised ja ka hinna mõttes konkurentsivõimelised, ongi ennatlik, kinnitab ärikinnisvara saates „Kinnisvaratund“ Swedbanki ettevõtete panganduse jätkusuutlikkuse valdkonna juht Mihkel Tamm.
Eeldada, et rohetooted oleksid kohe konkurentsivõimelised ja ka hinna mõttes konkurentsivõimelised, ongi ennatlik, kinnitab ärikinnisvara saates „Kinnisvaratund“ Swedbanki ettevõtete panganduse jätkusuutlikkuse valdkonna juht Mihkel Tamm.
Rehvimüüja: inimesed on sel aastal laisad rehvide vahetajad
Kevadine rehvivahetuse hooaeg on veninud, küsimus on miks?
Kevadine rehvivahetuse hooaeg on veninud, küsimus on miks?
Valitsus saadab lisaeelarve parlamenti uuel nädalal
Sel nädalal kokkulepitud negatiivse lisaeelarve eelnõu peab valmis saama ja riigikokku saadetama uuel nädalal.
Sel nädalal kokkulepitud negatiivse lisaeelarve eelnõu peab valmis saama ja riigikokku saadetama uuel nädalal.
Raadiohommikus: suvine rehvivalik ja talupidaja riskid
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis arutleme sooja ja kuiva ilma mõjust Eesti põllumajandajatele, vaatame otsa autorehvide viimastele trendidele, uurime värskeid konkurentsiraporteid ja kuuleme lähemalt lugude seeriast, mis avab Eesti poliitika telgitaguseid.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis arutleme sooja ja kuiva ilma mõjust Eesti põllumajandajatele, vaatame otsa autorehvide viimastele trendidele, uurime värskeid konkurentsiraporteid ja kuuleme lähemalt lugude seeriast, mis avab Eesti poliitika telgitaguseid.