1. august 1996 kell 22:00

Väiksemad ehitusfirmad hakkavad spetsialiseeruma

Lillemäe sõnul on väiksemate ehitusfirmade spetsialiseerumine Tallinnas alles algstaadiumis. «Ehitustööstus on Tallinnas arenenud väga kiires tempos, millega kõik firmad ei suuda sammu pidada,» ütles ta. Lähitulevikus hakkab väiksemate ehitusfirmade spetsialiseerumine järjest levima, hindab Lillemäe.

ASi Feer peadirektor Ivo Kollo ütlusel on Eesti turule jõudnud kallis välismaine tehnika, mida paljud väikefirmad ei saa endale lubada. Spetsialiseerumine võimaldab säilitada töö kvaliteeti ja efektiivsust, selgitas ta.

«Ehitustööstus on üks keerulisemaid ja raskemates tingimustes teostatavaid tööstusharusid,» märkis Kollo.

ASi Remet juhatuse esimehe Aivar Lehtmetsa sõnul toimub spetsialiseerumine eeskätt ehituslike eritööde puhul. «Nii mõnigi väikefirma, kes aasta tagasi tegeles kõigega, on praegu tegev vaid paaril ehitusharul, nt fassaadi- või katusekattetöödel, kus töötamise efektiivsus on suurem,» kirjeldab ta. Praegu levinud renoveerimistööd ei nõua ehitusfirmalt suuri investeeringuid tehnikasse, hindas Lehtmets.

Hetkel kuum