• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Väiksemad ehitusfirmad hakkavad spetsialiseeruma

  Lillemäe sõnul on väiksemate ehitusfirmade spetsialiseerumine Tallinnas alles algstaadiumis. «Ehitustööstus on Tallinnas arenenud väga kiires tempos, millega kõik firmad ei suuda sammu pidada,» ütles ta. Lähitulevikus hakkab väiksemate ehitusfirmade spetsialiseerumine järjest levima, hindab Lillemäe.
  ASi Feer peadirektor Ivo Kollo ütlusel on Eesti turule jõudnud kallis välismaine tehnika, mida paljud väikefirmad ei saa endale lubada. Spetsialiseerumine võimaldab säilitada töö kvaliteeti ja efektiivsust, selgitas ta.
  «Ehitustööstus on üks keerulisemaid ja raskemates tingimustes teostatavaid tööstusharusid,» märkis Kollo.
  ASi Remet juhatuse esimehe Aivar Lehtmetsa sõnul toimub spetsialiseerumine eeskätt ehituslike eritööde puhul. «Nii mõnigi väikefirma, kes aasta tagasi tegeles kõigega, on praegu tegev vaid paaril ehitusharul, nt fassaadi- või katusekattetöödel, kus töötamise efektiivsus on suurem,» kirjeldab ta. Praegu levinud renoveerimistööd ei nõua ehitusfirmalt suuri investeeringuid tehnikasse, hindas Lehtmets.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Investori kogemus: kriisiks valmistumisel võib kaotada palju rohkem
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Suure plaaniga VKG juht ei näe miljarditehases riiklikku tähtsust
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.