4. august 1996 kell 22:00

Pärnu Piim otsib koostööd Tallinnaga

Lillestiku sõnul näeb kahe Pärnu piimatööstuse ühinemisel tekkinud valdusfirma Pärnu Piim oma peamiste tulevikupartneritena Tallinna piimatööstust ning Raplas tegutsevat ASi Lacto. «Oleme Tallinnaga arutanud paari ühisprojekti,» ütles ta. «Raplaga pole me praegu nii tõsiselt asju arutanud.»

Lillestik märkis, et Pärnu Piim tegeleb praegu uue, võimalikult efektiivse tootmissüsteemi väljatöötamisega. Ühe variandina on olnud arutusel ka kogu Pärnu Meieri tootmise ületoomine Pärnu PTKsse.

Lillestik lisas, et tänaseni ei ole Pärnu ja Tallinna tööstusjuhid võimalikku ühinemist veel arutanud.

Tallinna Piimatööstuse ASi tegevdirektor Oliver Kruuda kinnitas, et nende tööstus peab läbirääkimisi kõigi Eesti suuremate piimatööstustega, mitte ainult Pärnuga. «Olen omalt poolt alati väitnud, et kambas torti süüa on parem kui üksi seda asja nokitseda,» märkis ta. «Siit ei tohi aga järeldada, et me ummisjalu jookseme (Ühinenud Meieritele) konkureerivat süsteemi looma.»

Kruuda lisas, et tema hinnangul ei muuda kolme Lõuna-Eesti suurtööstuse juulis toimunud ühinemine Eesti piimanduses veel midagi, talveks prognoositud piimapuudust Tallinna piimatööstus aga ei karda.

ASi Lacto president Yacub Haidari kinnitas samuti, et Rapla piimatööstus plaanib nii Pärnu Piima kui Tallinna piimatööstusega tihedamat koostööd, mis ei tähenda täna aga ühinemist. «Meil on selline visioon, et ennekõike küsime me talunikelt,» rääkis Haidari. «Vastu nende tahtmist ei tee me midagi, muidu pole meil varsti ka piima.»

Praegu laseb AS Lacto Pärnu piimakombinaadis tellimustööna lõssi teha.

Hetkel kuum