• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnu Piim otsib koostööd Tallinnaga

  Lillestiku sõnul näeb kahe Pärnu piimatööstuse ühinemisel tekkinud valdusfirma Pärnu Piim oma peamiste tulevikupartneritena Tallinna piimatööstust ning Raplas tegutsevat ASi Lacto. «Oleme Tallinnaga arutanud paari ühisprojekti,» ütles ta. «Raplaga pole me praegu nii tõsiselt asju arutanud.»
  Lillestik märkis, et Pärnu Piim tegeleb praegu uue, võimalikult efektiivse tootmissüsteemi väljatöötamisega. Ühe variandina on olnud arutusel ka kogu Pärnu Meieri tootmise ületoomine Pärnu PTKsse.
  Lillestik lisas, et tänaseni ei ole Pärnu ja Tallinna tööstusjuhid võimalikku ühinemist veel arutanud.
  Tallinna Piimatööstuse ASi tegevdirektor Oliver Kruuda kinnitas, et nende tööstus peab läbirääkimisi kõigi Eesti suuremate piimatööstustega, mitte ainult Pärnuga. «Olen omalt poolt alati väitnud, et kambas torti süüa on parem kui üksi seda asja nokitseda,» märkis ta. «Siit ei tohi aga järeldada, et me ummisjalu jookseme (Ühinenud Meieritele) konkureerivat süsteemi looma.»
  Kruuda lisas, et tema hinnangul ei muuda kolme Lõuna-Eesti suurtööstuse juulis toimunud ühinemine Eesti piimanduses veel midagi, talveks prognoositud piimapuudust Tallinna piimatööstus aga ei karda.
  ASi Lacto president Yacub Haidari kinnitas samuti, et Rapla piimatööstus plaanib nii Pärnu Piima kui Tallinna piimatööstusega tihedamat koostööd, mis ei tähenda täna aga ühinemist. «Meil on selline visioon, et ennekõike küsime me talunikelt,» rääkis Haidari. «Vastu nende tahtmist ei tee me midagi, muidu pole meil varsti ka piima.»
  Praegu laseb AS Lacto Pärnu piimakombinaadis tellimustööna lõssi teha.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nordecon ehitab kaitseväele 10 miljoni eest laod
Nordecon ehitab kaitseväele Harjumaale laod ja taristu ligi 10 miljoni euro eest, selgub börsiteatest.
Nordecon ehitab kaitseväele Harjumaale laod ja taristu ligi 10 miljoni euro eest, selgub börsiteatest.
Sotsiaaldemokraadid võitsid napi eduga Saksa valimised
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.