19. august 1996 kell 22:00

Õllerestorani Humal maja müüki

Hoonet püüti müüa juba kevadel, siis oli alghind 3 miljonit krooni.

«Eeldasime tunduvalt suuremat huvi,» märkis Tartu linnavalitsuse linnavara osakonna jurist Reet Kasak. «Asub ju hoone väga soodsas kohas kesklinnas. Paraku ei tulnud ükski huviline materjalide järele.»

Nüüdselt enampakkumiselt ootab Tartu linnavalitsus enamat, kuna vahepeal on Kasaku sõnutsi tekkinud potentsiaalseid ostjaid.

Kasaku ütlusel on linnavalitsus lõpetanud rendilepingu hoone põhirentniku, õmblusettevõttega Mareta. «Mareta on linnavalitsusele võlgu jäänud,» rääkis Kasak. «Oleme kohtusse esitanud avalduse võla sissenõudmiseks.»

Õllerestorani Humal haldava ASi Pisuhänd tegevdirektori Niina Lumi kinnitusel on ka õllerestoran linnavalitsusele juba võlgu jäänud. «Veebruaris tõsteti üüri kaks korda ja me ei teeni nii palju kasumit, et seda tasuda,» selgitas Lumi.

Pisuhänd maksab õllerestorani 320ruutmeetrise pinna eest ligi 40 000 krooni kuus.

«Tõenäoliselt lõpetab linnavalitsus meiega pärast hoone müüki rendilepingu,» lausus Lumi. «Võib-olla õnnestub uue omanikuga väiksemas rendisummas kokku leppida ning jätkata tegevust.»

Humal alustas tegevust 70ndate aastate keskel, Pisuhänd võttis õllerestorani tegevuse üle 1990. a lõpus.

Hetkel kuum