22. august 1996 kell 22:00

ASA Kindlustus läks mööda Eesti Kindlustusest

ASA Kindlustus kogus juulis 14,2 miljonit krooni preemiad, Eesti Varakindlustus 13,3 miljonit krooni.

Eesti Varakindlustuse peadirektor Ivar Virkus märkis, et selts kavatseb oma ettevõtete kindlustusliiki oluliselt parandada. Juulis oli Eesti Varakindlustus ettevõtete kindlustusliigis alles üheksandal kohal.

«Millegipärast on Eesti Varakindlustusel traditsioon juulis koledasti puhata,» kommenteeris Virkus turupositsioonide nõrgenemist.

ASA Kindlustuse peadirektor Sergei Netshajev lausus, et ka ASA-le endale oli juulis toimunud hüppe meeldiv üllatus. «Meie ei võistle kellegagi, me teeme tööd,» lausus Netshajev. «Aga loomulikult teeb see meele heaks. Täna ostsime oma verandale plastmasslaua ja varju, et õhtul sel puhul natuke õlut juua.»

Netshajev rääkis, et pärast kuu tulemuse selgumist analüüsis ta kõiki kindlustusliike ning leidis, et ASA kasv on olnud ühtlane. Pikka aega kahjumit toonud ülisuure liikluskindlustusportfelliga ASA on Netshajevi kinnitusel suutnud teha strateegilisi samme just ettevõtete kindlustuse vallas.

ASA ettevõtete kindlustuses aasta esimese seitsme kuuga kogutud 16,2 miljonit krooni on kindlustusseltside seas Polarise, Bico ja Seesami järel neljas tulemus.

Kogu aasta jooksul kogutud preemiate mahult esikolmikus püsinud Eesti Varakindlustus ja Eesti Aeromet on vastalt 9,1 miljoni ja 7,3 miljoni krooni kogutud preemiatega ettevõtete vara kindlustusliigis üheksas ja kümnes, kusjuures mõlemast on möödunud ka alles aasta alguses selle liigi müümist alustanud Soome kindlustuskontserni Sampo tütarselts Sampo Kindlustus, kes kogus turult 9,2 miljonit krooni.

Kindlalt on kolmandaks tõusnud Salva Kindlustus, kelle juulis kogutud preemiate maht ületas järgnevat Leksi umbes poole miljoni krooni ja senist kolmandat Eesti Aerometi peaaegu miljoni krooniga.

Salva poolt juulis kogutud 3,3 miljonit krooni preemiaid ettevõtete kindlustuses on turu esimene tulemus, mis jätab varju ka peamiselt ettevõtete vara kindlustamisega tegelevate seltside tulemused. Esimese seitsme kuu kokkuvõttes on Salva ASA järel 15,4 miljoni krooniga viies.

Salva on suuremate kindlustusseltside seas suutnud on lepingute portfelli hajutada, pakkudes lepinguid väga erinevates kindlustusliikides. Salva arendusdirektori Raivo Linnase sõnul on neil tulemas veel mitmeid uusi liike. «Väga nõutud lemmikloomade -- koerad ja kassid -- kindlustuse pidime aga tulevikku lükkama, sest preemiad oleksid olnud liiga suured,» märkis Linnas.

Suuremat elukindlustustormi on mitme kindlustusseltsi juhi ütlusel oodata juba sügisel, sest lisaks Eesti Varakindlustusele kavatsevad oma toodete reklaamimisele ja avalike suhete korraldamisele kulutada lähema aasta jooksul vähemalt miljon krooni rohkem kui kolm kindlustusseltsi.

Hetkel kuum