Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised

  Hulgikaubandusfirmad AS Smarten ja Mega Ladu (Rotagrupi AS) moodustavad ühise kaubanduskontserni, mille aktsiakapital on 13 miljonit krooni ja tänavune prognoositav käive 1,1 miljardit krooni.
  Kaubanduskontserni loomine ei tähenda kahe ettevõtte ühinemist, ütles Smarteni juhatuse esimees Indrek Prants. Kontserni eesmärk on tema sõnul koordineerida firmade müügistrateegiaid ja korraldada juhtimist. ÄP
  Tallinna linnakohus rahuldas eile RASi Ookean hagi, milles paluti tühistada Ookeani ja Postipankki OY, Osuuspankkien Keskusosakepankki OY ning Ost-West Handelsbanken vahel sõlmitud lepingud.
  Kohus mõistis välispankadelt Ookeani kasuks välja alusetult müüdud Moonsund-tüüpi laeva hinna 33 mln krooni, samuti 14,5 mln krooni liigilõivu Eesti riigi tuludesse ja Ookeani kohtukulud.
  «Need lepingud olid vastuolus seadustega. Pealegi pole Ookean nende lepingutega kelleltki kroonigi saanud,» väitis Ookeani pankrotihaldur Arno Mägi
  Välispankade esindaja, advokaadibüroo H. Hedman & Co jurist Kalle Pedak ei soostunud otsust kommenteerima. «Ei välista võimalust, et esitame kümne päeva jooksul apellatsioonikaebuse,» lisas ta. ÄP
  Eesti vaadatuima uudisteprogrammi «Aktuaalne kaamera» uudised jõuavad Interneti kasutajateni järgmise aasta algul, ütles AK uudiste peatoimetaja Vallo Toomet.
  Praegu edastab AK kodulehekülg Internetis (http://www.utv.ee) värsket ilmateadet, infot uudistetoimetuse ajaloo kohta ja uudistetoimetuse töötajate kontaktandmeid. ÄP
  24. septembril tuleb Tallinna ringkonnakohtus arutusele riigiprokuratuuri prokuröri Urmas Tammiksaare apellatsioonprotest, milles ta palub tühistada linnakohtu 21. juuni otsuse rublatehinguis osalenud Agu Kivimägi, Marek Strandbergi ja Tiit Pruuli õigeksmõistmise kohta.
  Tammiksaar ütles, et oma protestis taotleb ta eelkõige linnakohtu otsuse motiivide ümberhindamist. Prokuröri sõnul pole linnakohus õigesti tõlgendanud rahareformikomitee volitusi ja dekreeti rublade müügi kohta. ÄP
  19.--22. septembril toimub Tallinnas VI rahvusvaheline turismimess Tourest 96, kus osaleb 400 eksponenti enam kui 20 riigist.
  Kaugemad messil osalejad on pärit Kanadast, Küproselt, Taist, Inglismaalt, Filipiinidelt ja Singapurist. Esindatud on nii reisibürood, laevafirmad, lennufirmad kui ka hotellid.
  Messi raames toimub seminar Eesti rollist Läänemere kruiisiturismis.
  Eesti turismifirmade liidu presidendi Erki Urva sõnutsi peetakse Läänemerd Kariibi mere ja Vahemere järel tähtsuselt kolmandaks kruiisiturismi piirkonnaks. Tema sõnutsi on oluline tõmmata Eestisse kaugemaltki kui Soomest tulevaid kruiisilaevu, kuna kruiisilaevade teenindamine on reisibüroodele majanduslikult kasulik. ÄP
  Majandusminister Andres Lipstok kinnitas eile ASi Liviko nõukogu koosseisu, millel on kolm uut liiget.
  Liviko finantsdirektor Tiit Õim teatas, et majandusministri poolt on ASi Liviko nõukogu esimeheks kinnitatud riigikogu väliskomisjoni esimees, koonderakonna liige Eino Tamm. Lisaks on uute inimestena nõukogus reformierakonna liige Aap Neljas ning majandusministeeriumi osakonna juhataja Tiit Maidre. Liviko endistest juhatuse liikmetest jätkavad nõukogus rahandusministeeriumi asekantsler Peep Lass, osakonnajuhataja Ants Liiver ja nõunik Aivar Sool. Majandusministeerium on Liviko nõukogusse kinnitanud peaspetsialist Eino Raidamaa. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Swedbank: tallinlasele on korteri taskukohasus kukkunud 2009. aasta tasemele
Inimeste kindlustunne on langenud veel tugevemalt kui ettevõtete oma: korteri ostmine on pealinnas sama taskukohane kui oli aastal 2009 ning oma rahalist olukorda peetakse sama heaks kui aastal 1993, märkis Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Inimeste kindlustunne on langenud veel tugevemalt kui ettevõtete oma: korteri ostmine on pealinnas sama taskukohane kui oli aastal 2009 ning oma rahalist olukorda peetakse sama heaks kui aastal 1993, märkis Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Kriisi ajal teevad isegi erinevad arvutused ärevaks
Ehkki rahvaelektri hinnas erinevatele tulemustele jõudmine oli ootuspärane, saadab praegune vaidlus selle üle ühiskonnale siiski vale signaali, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ehkki rahvaelektri hinnas erinevatele tulemustele jõudmine oli ootuspärane, saadab praegune vaidlus selle üle ühiskonnale siiski vale signaali, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kvartali lõpp kallutas kõik USA kolm peamist indeksit karuturule
Kõik kolm peamist Wall Streeti indeksit langesid pärast ebakindlat kauplemispäeva ligikaudu 1,5%. S&P 500 lõpetas kvartali kahe aasta madalaimal tasemel.
Kõik kolm peamist Wall Streeti indeksit langesid pärast ebakindlat kauplemispäeva ligikaudu 1,5%. S&P 500 lõpetas kvartali kahe aasta madalaimal tasemel.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Coop Eesti juht lahkub ametist
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Ukraina taotleb kiirendatud korras NATO liikmelisust
Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi sõnul taotleb Ukraina kiirendatud korras NATOga liitumist.
Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi sõnul taotleb Ukraina kiirendatud korras NATOga liitumist.
Septembri elektri börsihind kukkus kolmandiku
Elektri börsihind kukkus septembris võrreldes augustiga Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas 33,6 protsenti, 229 euro tasemele megavatt-tunni eest.
Elektri börsihind kukkus septembris võrreldes augustiga Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas 33,6 protsenti, 229 euro tasemele megavatt-tunni eest.

Olulisemad lood

Jüri Käo poliitikutele: mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on?
Ettevõtjat Jüri Käod ajab pahaseks, et sõja ajal ei mõtle poliitikud võimalikele kokkuhoiukohtadele ja reformidele, vaid on hakanud rääkima maksudebatist. „Mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on? Mille jaoks? See tähendab vaid maksutõuse ettevõtjatele,“ põrutas ta.
Ettevõtjat Jüri Käod ajab pahaseks, et sõja ajal ei mõtle poliitikud võimalikele kokkuhoiukohtadele ja reformidele, vaid on hakanud rääkima maksudebatist. „Mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on? Mille jaoks? See tähendab vaid maksutõuse ettevõtjatele,“ põrutas ta.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.