• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti eksport augustis hoogustus

  Majandusministeeriumi analüüsi- ja prognoosiosakonna peaspetsialist Merike Riipinen põhjendas ekspordi kasvu augustis suvepuhkuste lõppemisega. «Juunis ja juulis ei müünud paljud Eesti ettevõtted puhkuste tõttu oma toodangut välismaale,» ütles ta.
  Ainult augusti andmed ei luba teha ekspordi-impordi vahekorra kohta pikemaajalisi üldistusi, lausus Riipinen. Tema sõnul on selleks aastaks prognoositud kaubavahetuse negatiivse bilansi pidevat suurenemist.
  1996. aasta kaubavahetuse defitsiit on prognooside järgi 11 miljardit krooni.
  Ühe tendentsina iseloomustab väliskaubandust sellel aastal toiduainete ekspordi osatähtsuse vähenemine. Langust valmistoiduainete väljaviimises põhjustavad Venemaa kehtestatud topelttollitariifid, samuti Eesti Tubaka sulgemine, kommenteeris Riipinen.
  Samas suureneb pidevalt tekstiilitööstuse osakaal ekspordis. Augustis kasvas tekstiiltoodete eksport võrreldes juuliga kaks korda.
  Riipineni sõnul viib Eesti välja põhiliselt valmisrõivaid, millest 88 protsenti müüakse Euroopa Liidu maadesse. 3/4 eksporditavatest rõivastest on tehtud allhanke korras. See tähendab, et Euroopa Liidu rõivatootjad kasutavad Eesti tööjõudu õmblustöödeks. Suurim allhanke tellija on Soome.
  Eesti kümne olulisema ekspordipartneri hulka tõusis augustis ka Kesk-Ameerika riik Belize, kuna ostis Eestist kaks kalalaeva.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.