31. oktoober 1996 kell 22:00

Hoiupanga aktsiad pakuvad suurt huvi

Oktoobrikuu viimane päev kujunes väärtpaberiturul huvitavaks ja sündmusterohkeks. Kuigi enamuse aktsiate hinnad püsisid suures plaanis stabiilsed, õrna langustrendiga, tegid osa aktsiad päris huvipakkuvaid liikumisi.

Päevale väärtpaberiturul lisas vürtsi üleeile lõppenud Hoiupanga emissioon, mille tulemuste kohta asjaosalised hakkasid avaldama esialgset informatsiooni ja kommentaare.

Esialgsetel andmetel lõppes emissioon suure ülemärkimisega. See ei näita siiski reaalset huvi panga aktsiate vastu, kuna ülemärkimisega arvestades tegi suur osa investoreid kindlasti tegelikust ostusoovist oluliselt suurema pakkumise. Ometi oli sedavõrd suur huvi veidi ettenägematu (kusjuures Eesti Pank loobus märkimisest). Isegi maaklerid, kes varem ennustasid emissiooni järgset aktsia hinna langust, pole selles enam sugugi kindlad, leides, et suurenenud nõudlus suudab ilmselt võimaliku müügisurve korral hinnalanguse ära hoida.

Suurim tõusja oli eile Eesti Näituste aktsia, sulgudes 4,05% kõrgemal kui üleeile. Suurim langeja oli Rakvere lihakombinaat -- -3,42%, 5,65 kroonile.

Hetkel kuum