• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hoiupanga aktsiad pakuvad suurt huvi

  Oktoobrikuu viimane päev kujunes väärtpaberiturul huvitavaks ja sündmusterohkeks. Kuigi enamuse aktsiate hinnad püsisid suures plaanis stabiilsed, õrna langustrendiga, tegid osa aktsiad päris huvipakkuvaid liikumisi.
  Päevale väärtpaberiturul lisas vürtsi üleeile lõppenud Hoiupanga emissioon, mille tulemuste kohta asjaosalised hakkasid avaldama esialgset informatsiooni ja kommentaare.
  Esialgsetel andmetel lõppes emissioon suure ülemärkimisega. See ei näita siiski reaalset huvi panga aktsiate vastu, kuna ülemärkimisega arvestades tegi suur osa investoreid kindlasti tegelikust ostusoovist oluliselt suurema pakkumise. Ometi oli sedavõrd suur huvi veidi ettenägematu (kusjuures Eesti Pank loobus märkimisest). Isegi maaklerid, kes varem ennustasid emissiooni järgset aktsia hinna langust, pole selles enam sugugi kindlad, leides, et suurenenud nõudlus suudab ilmselt võimaliku müügisurve korral hinnalanguse ära hoida.
  Suurim tõusja oli eile Eesti Näituste aktsia, sulgudes 4,05% kõrgemal kui üleeile. Suurim langeja oli Rakvere lihakombinaat -- -3,42%, 5,65 kroonile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Eesti Energia viib Enefit Greeni börsile Lisatud intervjuu Aavo Kärmasega!
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.