• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Standard sai Ühendriikidest tellimusi

  Vaikselt juba tegeleme nende tellimustega, sest mööblit tahetakse seal näha juba tuleva aasta jaanuari teisel poolel, sõnas Enn Veskimägi.
  Tema sõnul oli kõige huvitavam tellimus firmalt TransAmerican, kellel on Ameerikas üle 100 arhitektibüroo.
  «Enam pole taganemisteed, nüüd on vaja sellel turul müüma hakata,» on messi järel öelnud Standardi esitluse ette valmistanud vahendusfirma American Eagle Trading Company (AETC) president John MacDonald. Mais sõlmitud lepingu kohaselt esindab AETC Standardit Ameerikas.
  New Yorgi messil esitles Standard büroomööbli seeriat Star, mis valmis tänavu kevadel. Üks analoogne mudel on väljas ka täna avataval Tallinna rahvusvahelisel mööbli- ja sisustusmessil, kinnitas Enn Veskimägi.
  «Erinevalt Euroopa mööbliturust ei ole Ameerikas oluline mööblitootja nimi või kaubamärk, vaid toote disain, kvaliteet ja hind,» ütles messilt naasnud Standardi turundusjuht Alo Streimann. «See annab Standardi toodetele USAs suuri võimalusi,» tõdes ta.
  Standardi toodete müümisest oma nime all oli huvitatud ka nelja suurema USA büroomööblitootja hulka kuuluv Bowling, kellel on oma müügikett. «Läbirääkimiste käigus võime tõesti kunagi nii kaugele jõuda,» nentis Enn Veskimägi. Esialgu on Standardi müügistrateegia tema sõnul väiksemate tellimuste täitmine ja logistikasüsteemi arendamine.
  «Miljardiliste käivetega kettide jaoks oleme me kääbustootjad,» märkis Veskimägi. Ketid on huvitatud kogustest, mille täitmine eeldab tootmisvõimsuste kasvu, kinnitas ta.
  Esimesel aastal on reaalsed kogused USA turule 3 mln krooni eest mööblit kuus, kinnitas Veskimägi.
  Eesti puutööliidu andmetel on selle aasta üheksa kuuga Eestist USAsse mööblit eksporditud 1,4 miljoni krooni eest. Suuremad Eesti mööblitootjad seni USAs oma toodangut müünud ei ole. Äripäeva andmetel ei ole Ameerika turule pürginud ka Skandinaavia mööblitootjad, neist ainsana müüb USAs mööblit IKEA. USAs on ka mööblimüügikett Scandisain, mille on loonud üks Taani päritolu ameeriklane.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Brenti nafta hind tõusis kolme aasta tippu
Naftahinnad tõusid täna ning Brenti futuurid kerkisid viimase kolme aasta kõrgeima tasemeni. Investorid panustavad sellele, et pakkumine püsib jätkuvalt kitsas, vahendab Reuters.
Naftahinnad tõusid täna ning Brenti futuurid kerkisid viimase kolme aasta kõrgeima tasemeni. Investorid panustavad sellele, et pakkumine püsib jätkuvalt kitsas, vahendab Reuters.
Vilepuhuja märtri rollist välja tõstmine toob ettevõtjatele uusi kohustusi
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
„Kartke ja oodake halvimat“: häkkerid ründasid Ukraina riigi veebi