26. november 1996 kell 22:00

Hansateel rahandusministeeriumi kogemus

Koos Pandiga on Hansatee juhtivtöötajaks saanud varasemad rahandusministeeriumi ametnikud Meelis Asi, Viljar Jaamu, Ingrid Preeks ja Raivo Kivistik.

Pant ütles, et püüdis valida uude juhatusse inimesed, kes tuleksid toime valdkondadega, mida peab ettevõtte arengu seisukohalt oluliseks. Tema sõnul jättis firma juhatus talle uue juhtkonna komplekteerimisel vabad käed ja ta ei pea taotlema juhatuse kinnitust.

Meelis Asi, kes töötas seni ASi Tallinna Sadam pearaamatupidajana, oli enne seda Põlva maksuametist rahandusministeeriumisse kutsunud Enn Pant. Kui Tallinna Sadama juhatuse esimees Enn Sarap hakkas otsima kompetentset raamatupidajat, soovitas Asit talle Pant. Nüüd on Asi jällegi Pandi teenistuses.

Viljar Jaamu, kes töötas seni rahandusministeeriumi rahanduspoliitika osakonna juhatajana, kutsus Pant omal ajal ministeeriumisse Eesti Ühispanga pangandusosakonna juhataja kohalt.

Otsuse valida välja seni rahandusministeeriumi riigivalitsemise asutuste arendusosakonna juhatajana töötanud Ingrid Preeks tegi Pant oma sõnul eelkõige seetõttu, et Preeks on seni töötanud süsteemse lähenemisega kogu juhtimisstruktuuri suhtes. Pant rääkis, et Preeksi eestvedamisel töötati välja valitsuse haldusreform. «Kuna meil on kavas ka Hansateed tulevikus laiendada ja arendada, arvan, et ta on meile selles vallas sobilik töötaja,» lisas Pant.

Pant rääkis, et kuna seni pole Hansatees olnud juristi, peaks homsest alates seda tööd tulema tegema Raivo Kivistik, kes töötas vahepeal rahandusministeeriumis ning viimati riigihangete ametis.

Pant ütles, et seoses Hansateesse ületulekuga suurenes tema palk ligi kaks korda, kuid lisas, et lõplikku palka pole talle veel määratud. Ta lisas, et on väsinud poliitilistest mängudest, mida ta ministeeriumis iga päev jälgima pidi.

«Kõik oli juba ammu kokku lepitud,» kommenteeris rahandusminister Mart Opmann oma spetsialistide lahkumist Hansateesse.

Hansatee endise turundusdirektori Hannes Saarsoo sõnul ei olnud tema puhul tegemist vallandamisega, vaid lihtsalt sellega, et Pant tõi pärast enda määramist tegevdirektoriks endaga kaasa uue meeskonna, milles pole mitte midagi tavatut.

Lisaks Saarsoole lahkusid firmast ka tegevdirektor Ülo Kollo, tema asetäitja Andres Eesmaa ja kaubandusdirektor Ülo Rekkaro.

Hetkel kuum