19. detsember 1996 kell 22:00

Arvutite ja ravimite tootjad edukaimad

Väärtpaberispetsialistide hinnangul on Pennu aktsiahinna tõusu peamine põhjus aktsiate vähesus turul. «Pennu näol on tegemist kolme Eesti suurema arvutitootja hulka kuuluva kasvava ettevõttega, millega on seletatav ka aktsia vastu valitsev ostuhuvi,» kommenteeris Äripäeva aktsiaanalüütik Toomas Truuverk.

Tallinna farmaatsiatehase hinnahüpe on spetsialistide hinnangul tingitud ettevõtte novembrikuu majandustulemuste ja järgmise aasta kasumiprognoosi avaldamisest. Kuigi börs avaldas tulemused alles kauplemispäeva lõpus, oli turg ootuses hommikust saadik, lausus Truuverk.

Farmaatsiatehas prognoosib järgmise aasta käibeks 200 miljonit ja puhaskasumiks 38,5 miljonit krooni.

Farmaatsiatehase 11 kuu auditeerimata puhaskasum oli 26 mln krooni ja kasum aktsia kohta 6,9 krooni.

Farmaatsiatehase juhatuse esimees Priit Kivi prognoosis ettevõtte selle aasta puhaskasumiks 29,5 miljonit krooni.

Alates ettevõtte aktsiaga börsil kauplemise alustamisest on farmaatsiatehase aktsia hind tõusnud 54,29 kroonist 108 kroonini.

Tallinna väärtpaberibörs registreeris eile Pennu 6200 aktsiaga 15 tehingut kogukäibega 750 000 kr. Tallinna farmaatsiatehase 50 086 aktsiaga tehti 34 tehingut kogukäibega 5 mln krooni. Börsi kogukäive oli 46,7 mln kr ja vabaturu käive 5,8 mln kr.

Hetkel kuum