9. jaanuar 1997 kell 22:00

Tartu hüvitab ehitusfirmade konkursikulud

Tartu linnapea Tõnis Lukase sõnul hüvitatakse vaid ASi SRV Eesti Ehitus ja ASidest Rand & Tuulberg ja Linnaehitus moodustunud konsortsiumi pakkumustega seotud kulutused. «Need kaks pakkujat soostusid linnavalitsuse ettepanekuga pikendada pakkumuse jõustumist,» rääkis Lukas. «Hüvitust on nõudnud ka EMV, kuid kuna nemad ei olnud tähtaja pikendamisega nõus, siis nende kulutusi linn hüvitama ei hakka,» lisas ta.

Tartu abilinnapea Kalle Jürgensoni kinnitusel ulatuvad kahe firma konkursikulud ilmselt 0,5 mln kroonini.

OÜ Eesti Ehitus peadirektori Egon Matsi sõnul on nad ehituskonkursi korraldajale juba esitanud tehtud kulutuste loetelu. «Oleme kokku arvutanud vaid otsesed kulutused,» selgitas Mats. «Me pole siin arvestanud saamata jäänud tulu.» Mats ei soostunud ütlema, kui suure summa eest nad hüvitust nõuavad.

Ehitusfirma Rand & Tuulberg direktori Raivo Ranna kinnitusel on nemadki esitanud oma kalkulatsiooni. «Nõutav summa ulatub veidi üle 200 000 kr,» lisas Rand.

ASi EMV müügiosakonna juhataja Raimo Kala kinnitas, et nad on saatnud Tartu linnavalitsuse linnavarade osakonnale kirja ning lisanud kalkulatsiooni tehtud kulude, 122 500 krooni kohta.

«Lähtusime riigihangete seadusest, mis näeb ette tehtud kulutuste hüvitamist, kui konkurss ebaõnnestub korraldajate süül,» lisas Raimo Kala.

Hetkel kuum