9. märts 1997 kell 22:00

Kasumivõtmine tõi aktsiate hinnad alla

Reedel, 7. märtsil kiire hinnatõus Tallinna börsil peatus. Investorid asusid pärast kiiret hinnatõusu kasumit realiseerima ja kasvanud müügisurve tõi hinnad alla. Päeva kokkuvõttes olid kindlas 11:6 ülekaalus langejad. Lõppenud hinnatõusu dikteerinud põhinimekirja aktsiad oli kõik langejate hulgas. ÄP üldindeks langes pärast kümnepäevast tõusuperioodi ja viit järjestikust rekordit reedel 8,29 punkti (-1,22%), 670,81 punktile.

Börsil ja börsi vabaturul registreeriti reedel 531 tehingut kogukäibega 71 674 760,85 kr. Nii tehingute arvult (117) kui käibelt (29,23 mln kr) oli enimkaubeldud Hoiupanga aktsia. Suur käive ja valdavalt langev trend siiski väga suurt kukkumist kaasa ei toonud, mis annab tunnistust, et turul valitseb praegusel hinnatasemel päris arvestatav nõudlus. Hoiupanga aktsia hind langes börsi sulgemise hetkeks 105,25 kroonile (päevaga -2,5%).

Lähemad päevad peavad näitama, kas langustrend muutub valitsevaks või suudab juurdevoolav raha hoida turu tasakaalus.

Hetkel kuum