• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised

  Venemaa president Boriss Jeltsin kirjutas möödunud nädalal alla kaua oodatud dekreedile, mis hõlbustab tehinguid maaga.
  Kuigi enamik Vene endistest vabrikutest ja elamutest on müüdud erakätesse, on maaomand seni rangelt piiratud. Praegu on eraisikutel ja kompaniidel võimalik osta vaid hooneid, kuid mitte maad, millel need asuvad.
  Maaomandit reguleeriv seaduseelnõu on olnud parlamendis läbivaatamisel viimased neli aastat.
  Jeltsini dekreet annab eraisikutele ja kompaniidele õiguse osta ja müüa maad linnades. Eraomanduses olevate hoonete omanikud saavad maa eelisostuõiguse. Edaspidiste riigi varade müümisel müüakse maa koos nende peal asuvate hoonetega.
  Põllumajanduslikku maad dekreet ei puuduta. AP-BNS
  Leedu riiklik gaasikompanii Lietuvos Dujos tõstab juuli alguses tarbijatele müüdava gaasi hinda 15--20 protsenti.
  Kompanii taotleb riikliku energiaressursside komisjoni luba muuta gaasitariifide arvestamise metoodikat.
  Kompanii peadirektor Kestutis Sumacheris ütles, et kui gaasitariife ei tõsteta, langeb kompanii võlgadesse.
  Hiljutisel aktsionäride üldkoosolekul hääletasid valitsuse esindajad otsuse poolt osta uus 30,1 miljoni litine emissioon nimiväärtusega üks litt aktsiast. Riigi kontrolli all on 91 protsenti Lietuvos Dujose aktsiatest.
  Maaklerite sõnul vähendab valitsuse otsus investorite usaldust. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.