• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leedus tõusevad puidu hinnad

  Aasta alguses ennustasid eksperdid, et Euroopa suured paberipuidu varud ning dollari tugevnemine viivad tehnoloogilise puidu hinnad alla. Nii ka juhtus, kuid Leedu metsatööstuses ei andnud hindade langus end peaaegu üldse tunda.
  Firma Medienos Investicija direktori Antanas Rimkuse sõnul müüvad eranditult kõik Leedu metsatöötlemisega tegelevad ettevõtted oma toodangu vahendajate kaudu läände. Hindade langedes maalimaturul jäävad vahendajate tulud lihtsalt väiksemaks.
  Leedu territooriumist on metsa all 29 protsenti. Kuigi eraomanduses on vaid 34 protsenti Leedu metsadest, ületas raiemaht seal eelmisel aastal riigimetsade oma 12 korda.
  Kõige nõutavam kaup välisturul on paberipuit, mida Leedust eelmisel aastal eksporditi 770 000 kuupmeetrit.
  Skandinaavia ja Kaliningradi oblasti tselluloosi- ja paberivabrikud maksavad kuupmeetri eest 24--25 dollarit. Veel hiljuti valitses Leedus olukord, kus paberipuidu hind ületas peaaegu kaks korda saepuidu hinna. Hiljem hinnad võrdsustusid.
  1995. aastal eksportis Leedu 1,44 miljonit kuupmeetrit paberipuitu ehk peaaegu kaks korda rohkem kui saepuitu.
  Assotsiatsiooni Lietuvos Mediena esimehe Antanas Morkjavit?iuse sõnul toodeti Leedus nõukogude ajal aastas 75 000 kuupmeetrit paberipuitu. Tema hinnangul ei ole võimalik, et mõne aastaga on selle toorme maht Leedus suurenenud üle kahekümne korra. Morkjavit?iuse arvates tähendab see, et tselluloositööstuse tooraine sildi all viiakse riigist välja kvaliteetset tarbepuitu. B&B-ETA
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kinnisvara areneb – tahaks ka sellest osa
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Venipak avab Eestis kaks uut pakisorteerimise keskust
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.