• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leedus tõusevad puidu hinnad

  Aasta alguses ennustasid eksperdid, et Euroopa suured paberipuidu varud ning dollari tugevnemine viivad tehnoloogilise puidu hinnad alla. Nii ka juhtus, kuid Leedu metsatööstuses ei andnud hindade langus end peaaegu üldse tunda.
  Firma Medienos Investicija direktori Antanas Rimkuse sõnul müüvad eranditult kõik Leedu metsatöötlemisega tegelevad ettevõtted oma toodangu vahendajate kaudu läände. Hindade langedes maalimaturul jäävad vahendajate tulud lihtsalt väiksemaks.
  Leedu territooriumist on metsa all 29 protsenti. Kuigi eraomanduses on vaid 34 protsenti Leedu metsadest, ületas raiemaht seal eelmisel aastal riigimetsade oma 12 korda.
  Kõige nõutavam kaup välisturul on paberipuit, mida Leedust eelmisel aastal eksporditi 770 000 kuupmeetrit.
  Skandinaavia ja Kaliningradi oblasti tselluloosi- ja paberivabrikud maksavad kuupmeetri eest 24--25 dollarit. Veel hiljuti valitses Leedus olukord, kus paberipuidu hind ületas peaaegu kaks korda saepuidu hinna. Hiljem hinnad võrdsustusid.
  1995. aastal eksportis Leedu 1,44 miljonit kuupmeetrit paberipuitu ehk peaaegu kaks korda rohkem kui saepuitu.
  Assotsiatsiooni Lietuvos Mediena esimehe Antanas Morkjavit?iuse sõnul toodeti Leedus nõukogude ajal aastas 75 000 kuupmeetrit paberipuitu. Tema hinnangul ei ole võimalik, et mõne aastaga on selle toorme maht Leedus suurenenud üle kahekümne korra. Morkjavit?iuse arvates tähendab see, et tselluloositööstuse tooraine sildi all viiakse riigist välja kvaliteetset tarbepuitu. B&B-ETA
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: kõrge hinnatase jääb püsima ja vähendab ostujõudu
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.