• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Flora viis küünlavabriku pealinnast Kadrinasse

  «Nädal tagasi tuli Kadrinast esimene prooviküünal,» ütles ASi Flora Kommerts finantsdirektor Rita Kull. «Arvestused näitasid, et seal on tootmine hoolimata kolimise kuludest otstarbekam,» sõnas ta. «Kuigi Tallinnas on lihtsam leida tööle spetsialiste,» tähendas Kull.
  «See oli strateegiline otsus tootmise jätkamiseks,» märkis Flora Kommertsi turundusdirektor Vello-Maido Koore. Praegu toodab Flora Kadrinas pesupulbrit, hiljemalt augustis peab algama jõulude ajal suure nõudlusega küünalde valmistamine.
  Et küünal on hooajakaup, siis on maal hea kaasata hooajatöölisi, rääkis Rita Kull. «Saame välja õpetada pideva ajutise kaadri, kes teavad, et saavad talvel neljaks- viieks kuuks tööd näiteks küünalde pakkimisel,» selgitas Kull.
  Küünalde tootmine annab lisatööd ka pesupulbrivabrikule, mis töötab alakoormusega.
  Tallinnas jätkab Flora seebi-, parfümeeria- ja tarbekeemiavabrik. Rita Kulli sõnul on vedelate pesu- ja puhastusvahendite tootmine mullusega võrreldes kaks korda kasvanud.
  Küünlavabrikuga ühes asunud tarbekeemiavabrik on nii väiksel pinnal, et tuleb tõsiselt kaaluda, kas selle kolimisel on mõtet, lausus Vello-Maido Koore. «Seda pole seatud eesmärgiks siit ära viia, sest põhilised tarbekeemia tarbijad on Tallinnas,» selgitas ta.
  Rita Kulli kinnitusel rendib Flora vabanenud tootmispinna Tallinnas välja. Kellele, on tema sõnul veel vara öelda. «Lepingut alla kirjutatud ei ole,» põhjendas ta.
  Flora toodangust moodustavad küünlad ja pesupulber kumbki veerandi. Ülejäänu annab tarbekeemia, seebi ja parfümeeria tootmine ning farmaatsiatoodete vahendus.
  Toodangust kolmveerandi müüb Flora Eestis. Suuremad pesuvahendite välisturud on Läti, Leedu ja Ukraina. Küünlaid müüb Flora ka Soome.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.