8. juuni 1997 kell 22:00

Naaberbörside käibed tagasihoidlikud

Läti börsi käive langes reedel pea poole võrra ehk 35 000 latini (alla miljoni Eesti krooni). Ühena vähestest tõusis Staburadze, suuremate firmade aktsiad enamasti langesid, viies Saule indeksi 0,81% langusele. Unibanka püsis stabiilsena 3,40 latil. Aktiivseim oli Valmiera Klaasfiiber käibega 12 700 latti, kaotades 2,6%. Elavnemist oodatakse seoses uute börsiletulijatega nagu Olainfarm ja Liepajas Metalurgs.

Vene RTS-süsteemi käive jäi reedel tagasihoidlikuks -- 33,6 miljonit dollarit. Ehkki maaklerid nägid välisraha voolamas Gazpromist Hoiupanka, püsis Gazprom kodumaisel toetusel stabiilsena, kuna Hoiupank tõusis 187 USD-lt 194-le. Maaklerid usuvad, et börs on valmis uueks tõusuks ning eitavad languse võimalikkust kodumaise hinnatoetuse tõttu.

Vilniuses kogus Hermise pank ennast eilsest langusest ning tõusis 180 litile, käibega 100 000 litti. Börsi kogukäive oli taas vaid 366 000 litti. Maaklerid usuvad, et passiivsel turul on tõusupotentsiaali vähestel aktsiatel, mainitud on Hermist, samuti Ekranast. Vilniuse Panga praegust hinnataset 224 litti hinnatakse väheatraktiivseks.

Hetkel kuum