18. juuni 1997 kell 22:00

Ämbris ilves

Eesti välisminister on endale ja kaudselt ka Eesti mainele päris paraja pleki peale plätserdanud. Kurikuulsal pressikonverentsil lasi Ilves end üldisest kultuurilise ja poliitilise kokkupõrke õhustikust kaasa haarata, hoolimata väidetavast sõbralikkusepüüdest. Õigustamata mingil moel vene ajakirjanike räiget käitumist, ei tohiks see ühe riigi välisministrile anda põhjust samasugusele turueide tasemele langeda. Seda enam välisajakirjanikega suheldes ja neile pärast sündmuse kajastamist üsna ühemõttelist hinnangut andes. Riigi ühe esindusisiku selline käitumine paneb küsimärgi alla pigem tema enese vaimse taseme või vähemalt diplomaatilise koolituse. Ei lisa Eesti välispoliitika teostajale sutsugi soliidsust ka Põhjamaa lehtedes hästi müünud rätsepaiste.

Jääb üle nentida, et ämbrisse Ilves istuski. Tema õnn, et Svenska Dagbladet ajakirjaniku solvamisele ametlikku käiku ei anna. Oleks ämber veel suurem ja sellest väljapugemine juba üsna küsitav.

Hetkel kuum