29. juuni 1997 kell 22:00

Tallinna keskturg esialgu linnale

Tallinna abilinnapea Mait Metsamaa ütles, et tema isiklik seisukoht on turu aktsiad võimalikult kiiresti ära müüa. «Lõpliku otsuse selles küsimuses langetab aga siiski keskturu nõukogu,» ütles Metsamaa.

Keskturu aktsiakapital on praegu ligi 4,9 miljonit krooni, maksimum aktsiakapital on 19,5 miljonit krooni. Kogu aktsiapaki omanik on Tallinna linn.

Turu töötajad jätkavad ASis Keskturg töötamist vastavalt töölepingutele, mis on sõlmitud Tallinna Turgude MEga.

Tallinna linnavolikogu kinnitatud keskturu uude nõukogusse kuuluvad Mait Metsamaa, Valve Kirsipuu, Merike Varvas, Peeter Maspanov, Jaan Tomp, Arved Liivrand, Leonid Mihhailov ja Hannes Kulbach.

Linnavolikogu pressiesindaja Jakko Väli sõnul lähtuti nõukogu valimisel printsiibist, et sinna peavad kindlasti kuuluma paar linnavolikogu liiget. Nõukogu esimehe palgaks on volikogu kinnitanud 2100 krooni ja nõukogu liikmele 1200 krooni kuus.

Keskturgu üritas möödunud aasta sügisel erastada linnavolikogu eelmine koosseis, kuid oma viimasel istungil jäi erastamiskonkursi võitja otsustamata. Linnavolikogu praegune koosseis kuulutas erastamiskonkursi talvel ebaõnnestunuks. Erastamiskonkursi lõppvooru jõudis seitse firmat, kelle pakkumused jäid vahemikku 13 mln kuni 31,8 mln krooni. Keskturu alghind oli 6,2 miljonit krooni.

Hetkel kuum