• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised

  Nafta hind maailmaturul on tänavu langenud peaaegu 30% ning hinnalangus jätkub, kui Iraagi naftale lisaks hakkab Saksamaa müüma oma strateegilist naftavaru.
  Saksamaa tahab müüa tänavu 230 mln dollari eest naftat, mida on reservides hoitud 1970. aastate lõpust. Saadud rahaga loodab Saksa täiendada eelarvet ja vähendada eelarvedefitsiiti.
  1999. a lõpuks tahab Bonn müüa 7,3 mln tonni (54 mln barrelit) naftat, mis praeguse hinnataseme juures tähendaks aastavahetuseni vähemalt 75 000 barrelit naftat päevas. Juuli algusega võrreldes on nafta odavnenud ühe dollari võrra barrelist.
  Peale Bonni peaks oma nafta turule tooma ka Iraak vastavalt ÜROga sõlmitud nafta-toidu-vastu lepingule. Bagdad võib detsembri lõpuni müüa 2 mld dollari eest naftat. REUTER-BNSJoe Camel
  RJ Reynolds Tobacco Co otsustas kriitikute survele järele andes loobuda Joe Cameli reklaamifiguurist.
  Otsus tuli nädal pärast seda, kui RJ Reynolds ja teised tubakatootjad sõlmisid USA osariikide valitsustega 368,5 mld dollarilise kokkuleppe suitsetamisega seotud tervisekahjustuste ravi hüvitamiseks.
  Kompanii 9aastase turunduskampaania jooksul on Joe Camel olnud tubakatööstuse kriitikute keskpunktis. Kriitikud leidsid, et ?ikid värvilised plakatid meeldivad lastele ja õhutavad suitsetama.
  USA föderaalse kaubanduskomisjoni andmeil suitsetas Camelit enne Joe Cameli tulekut kümne aasta eest alla 3% alaealistest. Kuus aastat hiljem oli see näitaja juba üle 13%. REUTER-AP-BNS
  Euroopa komisjoni prognooside järgi edestab Leedu sisemajanduse kogutoodangu kasvu, väliskaubandusbilansi ning inflatsiooni languse poolest 1997--1998 märgatavalt Lätit ja Eestit.
  Prognoosi kohaselt on inflatsioon Leedus järgmisel aastal madalam kui teistes Balti riikides, T?ehhis, Poolas ja Ungaris.
  Euroopa komisjoni ekspertide hinnangul suureneb Leedu SKT 1997. a 4%, järgmisel aastal aga 4,5%. Samas on Lätis need näitajad vastavalt 2,8% ja 3,2% ning Eestis mõlemal aastal 3%. ELTA-ETA
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.