24. juuli 1997 kell 22:00

Elu kindlustatud 20 mln eest

Gianni Versace'i elu oli kindlustatud Briti Lloyd'si kindlustusfirmas 35 miljardi liiri ehk 20 miljoni dollari eest.

Versace'i elu kindlustamisel oli sõlmitud nn võtmeisiku poliis, mille puhul püütakse arvestada, mida võib firma seisukohalt olulise isiku surm firmale tähendada.

Üldjuhul arvestatakse sel juhul võtmeisiku palka, tema juhitava firma finantstulemusi ning tema positsiooni firmas. Kuid Versace'i puhul tuleb arvestada ka seda, et ta oli oma firma rajaja ja omanimeliste toodete kujundaja, kes tänu oma rohketele suhetele ja värvikale isiksusele aitas kaasa toodete müügiedule.

«Gianni Versace ei olnud mitte ainult moekunstnik, vaid suur avalikkuse tegelane, kes pidevalt liikus tähtede seltskonnas. Nii oli ta loonud endale nime, mis müüs,» kirjeldas Versace'i rolli kindlustusfirma esindaja. FT

Hetkel kuum