• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus otsustab Silmeti küsimuse

  Eile pärast majandusminister Jaak Leimanni eestvedamisel toimunud nõupidamist jäid otsad lahtiseks. «Me ei tea Silmeti varade seisu ja kanname selle valitsusele ette,» selgitas peaministri majandusnõunik Heido Vitsur. «Meie käsutuses ei ole korralikku auditit,» põhjendas ta. «Pärast Silmeti ostu-müügiakti on toimunud oluline bilansi ümberhindamine ja riigil on tekkinud kohustused,» lausus Vitsur.
  Vitsuri sõnul on Silmeti majandusseisu hindamine keerukas ettevõtmine, sest tegemist on haruldaste metallidega. «Laoseisu põhjal on väga raske varade väärtust hinnata,» märkis ta. «Keegi ei oska ennustada, millise hinnaga ja kas haruldasi metalle müüa õnnestub,» põhjendas Vitsur.
  Riigi esindaja nõukogus (majandusminister Jaak Leimann -- ÄP) on saanud kogu informatsiooni, mida on vajanud, kommenteeris Silmeti juhatuse esimees Neeme Jõgi. «Küsimus on selles, kes peab omama adekvaatset informatsiooni,» lisas ta.
  Majandusministeeriumi osakonnajuhataja Kalev Pikaru kinnitas, et valmistab valitsusele eelnõu ja esmaspäeval teeb valitsus otsuse. «Praegu jätan otsad lahtiseks,» vastas ta küsimusele, millist võimalust ministeerium eelistab. «Kõiki asjaolusid arutati väga põhjalikult,» tähendas Pikaru.
  Silmeti suurosanik Ephag kavatseb investeerida ettevõtte aktsiakapitali 40 miljonit krooni ja senise 7,4 miljoni krooni suuruse aktsiakapitali maha kanda.
  Esmakordselt katkestasid aktsionärid üldkoosoleku juuli lõpul ja teist korda sellel esmaspäeval. Juhul kui riik otsustab aktsiakapitali laiendamises mitte osaleda, kaob riigi 35protsendiline osalus.
  Ephag ostis selle aasta algul 65 protsenti Silmeti aktsiatest 26 miljoni krooni eest ja lubas investeerida ettevõttesse 560 miljonit krooni. Ephagi omanikud on Magnumi grupp ja väliseesti ärimees Thomas Waldin. Silmeti esimese poolaasta käive oli 95,5 miljonit krooni ja kahjum 4 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Twitteri aktsionäride koosolek võib lõppeda pauguga
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.