• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus otsustab Silmeti küsimuse

  Eile pärast majandusminister Jaak Leimanni eestvedamisel toimunud nõupidamist jäid otsad lahtiseks. «Me ei tea Silmeti varade seisu ja kanname selle valitsusele ette,» selgitas peaministri majandusnõunik Heido Vitsur. «Meie käsutuses ei ole korralikku auditit,» põhjendas ta. «Pärast Silmeti ostu-müügiakti on toimunud oluline bilansi ümberhindamine ja riigil on tekkinud kohustused,» lausus Vitsur.
  Vitsuri sõnul on Silmeti majandusseisu hindamine keerukas ettevõtmine, sest tegemist on haruldaste metallidega. «Laoseisu põhjal on väga raske varade väärtust hinnata,» märkis ta. «Keegi ei oska ennustada, millise hinnaga ja kas haruldasi metalle müüa õnnestub,» põhjendas Vitsur.
  Riigi esindaja nõukogus (majandusminister Jaak Leimann -- ÄP) on saanud kogu informatsiooni, mida on vajanud, kommenteeris Silmeti juhatuse esimees Neeme Jõgi. «Küsimus on selles, kes peab omama adekvaatset informatsiooni,» lisas ta.
  Majandusministeeriumi osakonnajuhataja Kalev Pikaru kinnitas, et valmistab valitsusele eelnõu ja esmaspäeval teeb valitsus otsuse. «Praegu jätan otsad lahtiseks,» vastas ta küsimusele, millist võimalust ministeerium eelistab. «Kõiki asjaolusid arutati väga põhjalikult,» tähendas Pikaru.
  Silmeti suurosanik Ephag kavatseb investeerida ettevõtte aktsiakapitali 40 miljonit krooni ja senise 7,4 miljoni krooni suuruse aktsiakapitali maha kanda.
  Esmakordselt katkestasid aktsionärid üldkoosoleku juuli lõpul ja teist korda sellel esmaspäeval. Juhul kui riik otsustab aktsiakapitali laiendamises mitte osaleda, kaob riigi 35protsendiline osalus.
  Ephag ostis selle aasta algul 65 protsenti Silmeti aktsiatest 26 miljoni krooni eest ja lubas investeerida ettevõttesse 560 miljonit krooni. Ephagi omanikud on Magnumi grupp ja väliseesti ärimees Thomas Waldin. Silmeti esimese poolaasta käive oli 95,5 miljonit krooni ja kahjum 4 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.