• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kasumiprognoos kergitas Ühispanga aktsia hinda

  Tallinna börs peatas eile hommikul enne börsi avamist kauplemise Ühispanga aktsiaga, põhjendades seda Äripäevas ilmunud panga väidetava kasumiprognoosiga. Kell 12.55 kinnitas pank börsile, et Äripäevas avaldatud kasuminumber oli õige ja kasumiprognoosi suurusjärk jääb vahemikku 300--330 miljonit krooni. Börs alustas Ühispanga aktsiaga kauplemist alles tund aega enne börsipäeva lõppu, kell 13.10.
  Kauplemine Ühispanga aktsiaga oli väga elav, mahuks kujunes päeva lõpuks 45,5 miljonit krooni. Esimese veerand tunniga tõusis aktsia hind 17%, 136 kroonist 160ni. Aktsia sulgemishinnaks jäi 156 krooni.
  Ühispanga asepresident Margus Schults ütles, et panga kahesajaprotsendiline kasumiprognoosi parandus pole möödapanek. Tema sõnul tehti varasem kasumiprognoos varuga. «Panga kasum tuleb varem prognoositust suurem, kuna keegi ei näinud ette panga nii kiiret kasvu ega teatud, kuidas kulgeb ühinemine Põhja-Eesti Pangaga,» tunnistas Schults.
  Hansapanga kapitaliturgude juhataja Tõnis Haavel kinnitas eile, et vaatamata avaldatud informatsioonile Ühispanga kasumi kohta ei kavatse Hansapank alustada kauplemist Ühispanga aktsiaoptsioonidega enne 2. septembrit, mil avalikustatakse panga täpne kasumiprognoos koos selgitustega.
  Haavel väitis, et Ühispanga kasuminumbri lai levitamine näitab üheselt, et informatsioon liikus pangast välja. Ta ütles, et tal oli üllatav kuulda Ühispanga fännklubist, kes panga aktsiaid kokku ostab. «Siit järeldub, et kui sa tahad inside'i teha, loo oma fännklubi,» lausus Haavel.
  Margus Schults väitis, et ta ei saa öelda, et informatsioon oleks lekkinud Ühispangast välja. Tema sõnul on pank oma äriseisu kohta pidevalt informatsiooni väljastanud.
  Schults ütles, et teiste pankade analüütikud prognoosisid Ühispangale kasumit vahemikus 200--300 miljonit krooni.
  Haavel väitis, et ka eile ostis Ühispanga aktsiat peamiselt Ühispank ise.
  Haavel ütles end eeldavat, et hulgaliselt Ühispanga aktsiaoptsioone müünud pangad ei jää kahjumisse. Tema sõnul aitaks kauplemist Ühispanga aktsiatega elavdada ühesugune informatsioon panga kasumi kohta.
  Margus Schults tunnistas, et Ühispank avalikustas oma uue kasumiprognoosi vahemiku pangale avaldatud surve tõttu. «See on poolpidune variant, ent parim halvimatest lahendustest,» tunnistas ta.
  Schults väitis, et uus kasumiprognoos on selline, mille pank suudab igal juhul täita. Ta ei välistanud, et tegelik kasum võib aasta lõpuks olla veelgi suurem.
  Maaklerfirma HF Kapital juht Margus Uudam ütles eile pärast börsi sulgemist, et ta ei oska kommenteerida, kuidas võib Ühispanga aktsia pärast eilset kuuma börsipäeva edasi käituda. Tema sõnul tuleb ära oodata Ühispanga seletused selle kohta, millest nii suur kasumiprognoos tuleb. Ühispanga varasem kasumiprognoos oli 105 miljonit krooni.
  «Kui kasum tuleb panga efektiivsuse kasvust, on praegune hind ratsionaalne, kui selles kasumis on erakorralist tulu, võib hind langeda,» rääkis Uudam.
  Sarnaselt Tallinna börsiga lõpetas eile kauplemise Ühispanga aktsiaga ka Helsingi börs. Mõlemad väärtpaberibörsid nõudsid Ühispangalt rohkem informatsiooni uue kasumiprognoosi kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Savisaar tõstis riigimetsa raiemahte
Keskkonnaminister Erki Savisaar tuli vastu metsatööstuse lobile ja pööras ümber eelmise ministri määruse ning tõstis tänavust raiemahtu riigimetsas enam kui poole miljoni tihumeetri võrra.
Keskkonnaminister Erki Savisaar tuli vastu metsatööstuse lobile ja pööras ümber eelmise ministri määruse ning tõstis tänavust raiemahtu riigimetsas enam kui poole miljoni tihumeetri võrra.
Nädala lood: koduostjad peavad läbima kadalipu, kirju Otsustajate TOP ja kukkuv börs
Sel nädalal ilmus Äripäeva Otsustajate TOP, kus otsuste langetamisest rääkisid kõige suuremad otsustajad, aga ka tabeli keskel asuvad ettevõtjad. Äripäeva lugejaid kõnetas veel korteriostjate kadalipp ehk kodu võibki jääda soetamata. Loomulikult ei jätnud kedagi puutumata ka börside metsik langus, kus investor Toomaski vaatas oma portfelli üle.
Sel nädalal ilmus Äripäeva Otsustajate TOP, kus otsuste langetamisest rääkisid kõige suuremad otsustajad, aga ka tabeli keskel asuvad ettevõtjad. Äripäeva lugejaid kõnetas veel korteriostjate kadalipp ehk kodu võibki jääda soetamata. Loomulikult ei jätnud kedagi puutumata ka börside metsik langus, kus investor Toomaski vaatas oma portfelli üle.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.